BEDRIFTSTEKNOLOGI

Men Thor IIa ligger på bakken

Et av Telenor Satellite Services største problem for tiden er at Thor II faktisk ligger på bakken. - Vi står fremdeles på at satellitten skal opp en til tre måneder forsinket i forhold til opprinnelig oppskytningsdato 22. februar, sier administrerende direktør i Telenor Satellite Services, Knut Reed til digi:tele.

Frode Eriksen
14. feb. 1997 - 06:00

Reed har brukt uken i Florida der han har hatt møter med den militære kommisjonen som gransker ulykken med bæreraketten Delta II 17. januar, og med ledelsen i Hughes Space & Communications om fremdriftsplanen for Thor IIa.

Reed forteller at på møtet med den militære underøkelseskommisjonen ble gjort klart at Telenor ikke aksepterer at det legges lokk på informasjonen fra etterforskningen etter ulykken med bæreraketten.

- Men vi er små og uten særlig gjennomslagskraft overfor militære myndigheter, medgir Reed.

- Hughes jobber ut fra vårt ønske om at satellitten skal opp så fort som mulig. Avtalen er at vi ikke kjøper Thor II før den er plassert i geostasjonær bane og testet ut. Men vi er i en kattepine så lenge satellitten ligger på bakken, og så lenge vi ikke vet når den kan sendes opp. Det meste av kapasiteten er solgt. Våre kunder har forventninger om når de kan starte å sende, og prosjektet med å starte med digital TV-distribusjon er også avhengig av Thor II i bane.

Reed sier at det er for tidlig å snakke om et økonomisk tap i kroner og øre. Han sier midlertid at det er sjekket alternative bæreraketter for oppskytning, men at det ikke er tatt noen beslutning om dette ennå.

- Målet er fremdeles oppskytning med Delta II om en til tre måneder, sier Reed.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.