Mener India ikke er så billig lenger

India kan være i ferd med å miste sitt store fortrinn, lave lønninger, mener SAP.

India kan være i ferd med å miste sitt store fortrinn, lave lønninger, mener SAP.

Gartner var tidlig ut og allerede i 2004 begynte analyseselskapet å påpeke at lønningene stiger urovekkende fort. Gartner spådde at lønningene i visse sektorer i indisk IT-bransjen vil stige med 40-60 prosent i årene frem til 2008.

Årsaken er hard kamp om hodene, både fra indiske-baserte selskapers som Tata og Wipro og utenlandske aktører som etablerer seg i India, for eksempel IBM, Accenture og Microsoft. Indiske IT-ansatte bytter også jobb svært hyppig, har Gartner påpekt tidligere.

Nå kommer en bekreftelse på Gartners spådommer og det kommer ikke fra hvem som helst. SAP er Europas største programvareselskap:

Dette er noe også det tyske programvareselskapet SAP erfarer, som mener kostnadsnivået for programvareutvikling i India skyter for raskt fart.

Derfor vil SAP bare tilsette et begrenset antall mennesker fra India, og heller lete etter arbeidskraft i andre lavkostland som Kina, skriver idg.se.

SAP har også planer om å ekspandere i Øst-Europa.

Nå ser SAP på Kina, og har allerede 1000 SAP-ansatte der. Personalkostnadene skal ligge langt under det indiske nivået. Satsningen i Kina er oppsiktvekkende, for Kina er primært kjent for produksjon av fysiske produkter.

Til toppen