Mener PC-industrien villeder om harddiskkapasitet

Åtte store PC-produsenter er blitt saksøkt for å oppgi at harddiskene i selskapenes PC-er har større lagringskapasitet enn det som faktisk er tilfellet.

Åtte store PC-produsenter er blitt saksøkt for å oppgi at harddiskene i selskapenes PC-er har større lagringskapasitet enn det som faktisk er tilfellet.

Det er åtte individuelle brukere som har saksøkt åtte store datamaskinleverandører. Brukerne hevder at selskapene i deres annonseringer gir et feil inntrykk av harddiskenes faktiske lagringskapasitet. Selskapene som er blitt saksøkt er Apple, Dell, Gateway, Hewlett-Packard, IBM, Sharp, Sony og Toshiba.

Problemet skal ifølge Reuters være knyttet til at harddisk-kapasiteten i annonsene oppgis som et desimaltall, mens datasystemet leser og skriver data til harddisken i et binært system. Resultatet er at en harddisk som ifølge annonsene skal romme 20 GB, egentlig kun rommer 18,6 gigabytes med lesbare data.

Med dagens harddiskstørrelser blir forskjellen betydelig. Når en kunden kjøper en harddisk som angivelig rommer 150 GB med data, mener saksøkerne at vedkommende kun vil få 140 GB til rådighet. De manglende 10 gigabytene med lagringsplass ville ha vært nok til å lagre omtrent 2000 musikkfiler eller 20.000 bilder av ganske god kvalitet.

Saksøkerne ber om en forbud mot den angivelig uredelige markedsføringspraksisen, i tillegg til at selskapene betaler erstatning for de utlegg og skader saksøkerne er blitt utsatt for som følge av praksisen.

Saksmålet er innlevert ved høyesterettsdomstolen i Los Angeles, men det er ikke kjent når den vil komme opp.

Ingen av de saksøkte selskapene skal ha kommentert søksmålet.

Til toppen