FORBRUKERTEKNOLOGI

Mener Windows 7 vil øke Mac-salget

Apple tror at mange ønsker seg mer nytt enn det Microsoft nå skal tilby.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. okt. 2009 - 10:22

Microsoft skal lansere Windows 7 om en knapp uke og gleder seg trolig til å kunne legge Windows Vista bak seg, et produkt som raskt fikk så dårlig omdømme at mange rett og slett har valgt fortsatt å bruke Windows XP, selv på ny maskinvare.

Windows 7 har derimot blitt godt mottatt av de mange som har testet og omtalt dette operativsystemet.16,3 prosent av alle som har besøkt digi.no den siste uken, har benyttet Windows 7. Den tilsvarende andelen for Windows Vista er 22,5 prosent.

Microsoft-sjef Steve Ballmer sa for omtrent et år siden at Windows 7 ville bli som Vista, bare mye bedre.

Det håper også Apple - altså at Windows 7 fortsatt er vil oppfattes å være så likt tidligere Windows-versjoner at Windows-brukere som ønsker seg en endring, nå er i ferd med å gå lei.

- Brukere er virkelig i ferd med å bli lei av Windows og problemene det bringer med seg, hevder Brian Croll, global produktmarkedssjef i Apple, i et intervju med News.com.

Apple mener dog ikke at det er en direkte sammenligning mellom selskapets nyeste versjon av Mac OS X, Snow Leopard, og Windows 7 er det som vil lede brukerne vekk fra Windows. Apples Snow Leopard har jo vist seg ikke å være helt problemfritt det heller.

I stedet mener Apple at Windows-brukere gjennom år har samlet så mye irritasjon over Windows at de nå, når de får se at Windows 7 handler om mye av det samme som tidligere, vil ønske seg over til noe annet.

Croll trekker fram den utfordringen mange får ved at det ikke vil være mulig å oppgradere fra Windows XP til Windows 7 uten å måtte slette alt og installere all programvare på nytt.

- Vi mener at mange vil se på det som dråpen som får glasset til å renne over. Dette er en ny unnskyldning for folk til å ta en titt på Mac, sier Croll.

Han legger dog ikke til at de aller fleste ikke oppgraderer operativsystemet på pc-en sin, men i stedet først bytter operativsystem når de kjøper seg en ny pc.

Men også dette faktumet kan være positivt for Apple, for når Windows-brukerne uansett vil investere i ny maskinvare, vil nok også mange se på hva Apple har å tilby.

Croll trekker også fram at Mac-maskiner alltid leveres med mye fullverdig programvare, spesielt i iLife-pakken, som skal tilby det forbrukere trenger for å komme i gang med blant annet videoredigering eller webdesign.

- Det kommer ikke til å skje noen stor endring i Windows-verdenen. Når alt kommer til alt er det fortsatt Windows, avslutter Croll.

Apple har dog i liten grad satset på bedriftsmarkedet. Bortsett fra å ha godt fotfeste innen design og andre kreative miljøer, er det først og fremst forbrukere selskapet henvender seg til.

13,3 prosent av besøkene på digi.no den siste uken, ble gjort med Mac OS X.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.