Menn i mindretall på nett

Analyseselskapet IDC tror Internett vil forandre seg radikalt i løpet av året. Blant annet vil mannlige brukere bli en minoritet.

Analyseselskapet IDC tror Internett vil forandre seg radikalt i løpet av året. Blant annet vil mannlige brukere bli en minoritet.

Internett står ovenfor dramatiske forandringer i løpet av året. Frank Gens, IDCs sjefsanalytiker for internett spår blant annet at det blir færre portaler og at det mot slutten av året vil være flere kvinnelige brukere enn menn.

IDC hevder at det er verd å lytte til Gens fordi han de siste tre årene har vist seg å ha rett i 70 prosent av sine spådommer.

Her er listen over hva Gens mener vil skje i løpet av 1999:

Oppkjøp: Yahoo vil inngå et samarbeid med TimeWarner eller CBS, mens Microsoft trolig vil kjøpe en større portal. Internett-handelselskapet E*Trade vil bli kjøpt opp av en av de store finansselskapene som Citigroup eller Wells Fargo. Mulige andre handler er at Compaq selger AltaVista og at Infoseek slår seg sammen med Lycos.

Gens mener oppkjøpet vil skje i kjølvannet av et et krakk for en rekke høyt prisede internett-aksjer. IDC mener når krakket kommet, vil det føre til en likviditetskrise i bransjen som tvinger frem mer rasjonell drift.

Internett-bruk: Prisen på de billigste PCene vil falle ned til 400 dollar, noe som øke andel av amerikanske husholdninger som eier datamaskin til 50 prosent. På verdensbasis vil antall brukere av internett stige til 147 millioner, under av dem halvparten menn.

Dessuten vil 51 prosent av brukerne leve utenfor USA. Totalt vil Internett-brukere handle for mer en 100 milliarder dollar i år 2002.

Til toppen