Mer DivX som hjemmekino

Et selskap i Singapore vil snart lansere en DVD-spiller med DivX-støtte til en overkommelig pris. Det betyr at danske KiSS får konkurranse.

Et selskap i Singapore vil snart lansere en DVD-spiller med DivX-støtte til en overkommelig pris. Det betyr at danske KiSS får konkurranse.

Neuston, et nyoppstartet selskap i Singapore, vil i januar 2003 komme med en DVD-spiller som også kan spille av filformater som DivX og MPEG-4 for film, MP3 og WMA (Windows Media Audio) for musikk og lyd, samt JPEG for bilder.

Men det er nok DivX-biten som er mest interessant. DivX har blomstret voldsom opp de siste årene som et filformat for å dele (stort sett ulovlig kopierte) spillefilmer med andre ved hjelp av blant annet fildelingstjenester på Internett.

Markedsdirektør i Neuston, Ambrose Tham, sier likevel at Neuston ikke først og fremst er motivert av den utbredte fildelingen, men i stedet av potensialet DivX og MPEG-4 har som et distribusjonsformat for legitime innholdsleverandører.

- DivX har kvaliteter som kan sammenlignes med DVD og blir langsomt et ledende videoformat på grunn av den høye kompresjonsraten og enestående kvalitet, sier Tham til CNET Asia.

Noen begrensninger har spilleren riktignok. Den støtter kun DivX nyere enn versjon 4.02. DivX-filer som er laget med eldre utgaver av DivX må derfor kodes på nytt.

Ifølge CNET Asia vil spilleren, Maestro DVX-1201, koste under 350 dollar.

Neuston er likevel ikke det første selskapet som annonserer en slik spiller. Danske KiSS Technology kom allerede tidlig i høst med lovnader om at en slik spiller, KiSS DP-450, skal slippes på markedet nå i november.

Til toppen