KUNSTIG INTELLIGENS

Nkom: Mer enn fire av ti nordmenn bekymrer seg for bruken av kunstig intelligens

43 prosent av de spurte er bekymret eller svært bekymret for hvordan fremtiden påvirkes av kunstig intelligens, går det fram av en undersøkelse for Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

– Undersøkelsen viser at nordmenn ikke er udelt positive til hvordan kunstig intelligens vil påvirke fremtiden, sier Nkom-direktør Pål Wien Espen.
– Undersøkelsen viser at nordmenn ikke er udelt positive til hvordan kunstig intelligens vil påvirke fremtiden, sier Nkom-direktør Pål Wien Espen. Foto: Nkom
25. apr. 2023 - 13:49

25 prosent av de spurte sier at de ikke bekymrer seg i det hele tatt. Undersøkelsen er gjort av Ipsos.

46 prosent av kvinnene som ble spurt, oppga at de er bekymret for hvordan fremtiden påvirkes av kunstig intelligens (AI/KI), som er noe mer enn blant mennene, der 40 prosent uttrykte bekymring.

Den yngste aldersgruppen, 18 til 29 år, er like bekymret som dem som er eldre enn 60 år. 44 prosent sier seg bekymret.

Oslo-folk føler minst engstelse. 29 prosent sier at de i liten eller svært liten grad bekymrer seg for hvordan KI vil påvirke fremtiden.

– Bruken av ChatGPT og nå sist også «AI-vennen» på Snapchat har gjort at flere av oss nå har et aktivt forhold til bruk av kunstig intelligens. Det påvirker allerede hvordan vi samler informasjon, arbeider og kommuniserer, men undersøkelsen viser at nordmenn ikke er udelt positive til hvordan kunstig intelligens vil påvirke fremtiden, sier Nkom-direktør Pål Wien Espen.

Even Amdal, direktør i Samsung Norge, mener vi må fortsette å snakke om KI for å sørge for at vi sammen nyanserer debatten og øker kunnskap om hvordan denne teknologien vil påvirke våre liv.
Les også

Vi trenger et kunnskapsløft om KI

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.