Mer Flash til flere enheter

Adobe har to nye Macromedia Flash-klienter for forbrukerelektronikk og mobile enheter.

Adobe har to nye Macromedia Flash-klienter for forbrukerelektronikk og mobile enheter.

Macromedia Flash Lite 2 og Flash Player SDK 7 er nå tilgjengelige. Det annonserte Adobe i en pressemelding i går. Førstnevnte er en oppgradering av Flash Player for enheter som ikke er PC-er, inkludert mobiltelefoner og forbrukerelektronikk generelt. Sistnevnte er en versjon av Flash Player optimalisert for innbygging i forbrukerelektronikk.

Den nye programvaren skal gjøre det mulig for elektronikkprodusenter og operatører å tilby rike brukergrensesnitt med mulighet for skreddersøm, sammen med en mer konsekvent brukeropplevelse på tvers av enheter, operativsystemer, prosessorer og skjermstørrelser.

Begge de to nye Flash-spillerne er basert på Flash Player 7. De inkluderer støtte for ActionScript 2, Unicode og tettere enhetsintegrasjon. Dessuten loves det blant annet lavere minneforbruk og bedre håndtering av XML-baserte data.

Enheter basert på de nye Flash-spillerne kan ventes senere i år. Blant selskaper som tilbyr enheter med innebygd Flash-støtte, er Nokia, Samsung, Sony Ericsson og Kodak.

Adobe annonserte i går også at Flash Professional 8, som skal gi utviklere og designere muligheten til å utnytte de nye egenskapene i Flash Lite 2, er tilgjengelig i en testutgave på dette nettstedet. Her finnes også en alfautgave av Flash Player 8.5.

Til toppen