JUSS OG SAMFUNN

Mer helse på SOL

SOL har publisert Lommelegens helsestoff i over et halvt år, og det har ligget i kortene hele tiden at portalselskapet ønsket eierandeler i Lommelegen for å ta del i den verdiskapningen SOL bidrar med som distribusjonspartner.

Therese Werenskiold
28. juni 2000 - 14:08

I desember kjøpte Schibsted Multimedia 17,5 prosent av aksjene i Lommelegen AS. Samtidig inngikk Lommelegen en avtale med SOL om å publisere Lommelegens innhold under SOL-seksjonen Helse og samliv.

I dag melder SOL at også de har gått inn på eiersiden i netthelsetjenesten.

- Vi har diskutert dette en god stund. Det har ligget i kortene at SOL skulle være med på eiersiden fordi vi ønsker å ta del i den verdiskapningen som skjer i forbindelse med Lommelegens distribusjon på SOL, forteller partnersjef i SOL, Espen Agdestein, til digi.no.

SOLs aksjer i Lommelegen betales i form av en distribusjonsavtale over 20 måneder.

Agdestein forteller at distribusjonsavtalen er blitt litt utvidet siden desember. Blant annet skal Lommelegen levere "dagens helsetips" og "dagens samlivstips" som skal publiseres på SOL-forsiden.

Lommelegens eiere:
Schibsted Multimedia har 23 prosent
SOL har 17 prosent
Gyldendal Norsk Forlag har 12 prosent

Gründerne (Kåre Moen og Cecilie Arentz-Hansen) har 24 prosent hver.

Kåre Moen, som eier og driver Lommelegen, sier til digi.no at avtalen ikke er eksklusiv for noen av partene. SOL kan distribuere stoff fra konkurrerende netthelsetjenester og Lommelegen kan samarbeide med andre distribusjonspartnere.

Men han understreker at Lommelegen er SOLs hovedsamarbeidspartner på helsestoff.

I forbindelse med et aksjesalg i vinter, ble Lommelegen priset til omlag 33 millioner kroner. Det betyr at SOL får eierandeler til en verdi av rundt 5,6 millioner for distribusjonsavtalen med Lommelegen.

SOL har inngått tilsvarende avtaler med andre innholdsleverandører, som for eksempel Freetrax og Rentus. Sistnevnte avtale kan du lese om her: SOL inntar leieposisjon

SOL er forøvrig ikke alene om å satse på helsestoff på Internett:


TV 2-partner gir deg 1500 sykdommer på Internett
TV 2 kaster seg inn i helsekrigen
Helsekamp på helsa løs
Skal bli legenes svar på Microsoft
Doktor Online til Norden

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.