Finsk PC-TV/TV-PC

Mer multimedia med Nokias Linux-boks

Konvergensboksen Media Terminal fra den tidligere støvel- og bildekkprodusenten Nokia skal gi deg alt du trenger foran TV-en.

Konvergensboksen Media Terminal fra den tidligere støvel- og bildekkprodusenten Nokia skal gi deg alt du trenger foran TV-en.

Konvergensboksen Nokias Media Terminal
Nokias Media Terminal.

Nokias Media Terminal ble lansert tidligere i høst, som en total konvergensboks som lar deg surfe på nettet, lese e-post, spille spill, shoppe og mye annet gjennom TV-en.

Den tidligere bildekk- og gummistøvelprodusenten skal inn i stuene til folk, og dette er en av satsingene som skal gjøre det mulig.

Nå annonserer Nokia at boksen skal utvides med mere diskplass, så den blir mer effektiv som digital videospiller.

Media Terminal er en Linux-basert x86-maskin, med Mozilla-browser og Nokias egenutviklede navigasjonssystem. Den leveres med egen utviklet fjernkontroll som skal la deg surfe på nettet, skrive e-post, spille spill og faktisk også bla gjennom TV-kanalene.

Terminalen er også en digital TV-mottager, og har multistandard innganger for tilkobling til eksterne enheter.

Boksen kan surfe på nettet via kabel-TV-modem, DSL-linje, Ethernet, ISDN eller vanlig telefonlinje, og har støtte for de vanligste formatene på nettet. Flash-støtten var litt rusten da vi testet, men dette er på vei, sier Nokia selv.

Mozilla-nettleseren er spesialtilpasset for oppløsningen på både PAL og NTSC TV-skjermer. digitoday har testet Media Terminal, og til tross for små justeringsproblemer på widescreen-TVen i Nokias testrom 'Home Zone', er det en fristende multi-boks selskapet presenterer.

Du kan også koble til digitalkamera via USB- eller IEEE 1394-portene på baksiden. Media Terminal har tilkoblingsmuligheter som en PC, men Nokia har ikke tenkt å åpne operativsystemet for brukernes egen 'fikling'. Demosjef Maurice Maessen tror likevel ikke det tar lang tid før noen hacker boksen, noe som har vært svært populært med tilsvarende TV-bokser i USA.

I dagens versjon kan du ta opp rundt 30 timer video med MPEG-2 kompresjon, ifølge Nokia. Boksen skal komme i salg andre kvartal neste år, men prisen er uklar. Sannsynligvis vil de forskjellige operatører 'bundle' boksen med sine tjenester, slik at man må bruke operatørens tjenester for e-handel, e-post og annet.

For mer detaljert informasjon, sjekk Media Terminal-siden.

Til toppen