KVARTALSTALL

Mer trøbbel for Funcom

Underskudd og dårlige resultater.

Funcom har redusert forventningene til nylanserte Lego Minifigures Online.
Funcom har redusert forventningene til nylanserte Lego Minifigures Online. Bilde: Funcom
19. nov. 2014 - 12:49

Spillselskapet Funcom presenterte i dag sine kvartalstall, og det ser ikke lyst ut - underskuddet i tredje kvartal er på 47 millioner kroner.

Driftsresultatet i tredje kvartal er på minus 6,6 millioner dollar - i samme kvartal i fjor var resultatet 826.000 dollar i pluss.

Grunnen til de svake resultatene er selskapets nåværende spillportefølje, som ikke gjør det spesielt bra.

Dette inkluderer de tre online-spillene som Funcom fortsatt drifter: Anarchy Online, Age of Conan og The Secret World. Samtlige disse tjener for så vidt penger, men brukerbasen krymper. Anarchy Online og Age of Conan er gamle spill, det sistnevnte ble lansert i 2008, og The Secret World ble aldri noen massiv suksess, selv om det har et stabilt antall spillere.

Funcoms nyeste satsning er familievennlige LEGO Minifigures Online, som er nok et nettbasert rollespill. Funcom innrømmer allerede nå at interessen for spillet ikke er imponerende høyt, selv om det ikke er tatt med i de nyeste kvartalstallene.

Lego-spillet ble lansert til PC tidligere i oktober, og får en iOS- og Android-versjon til nettbrett i løpet av de kommende månedene.

I børsmeldingen som ble lagt ut for et par dager tilbake heter det at selskapet ved slutten av tredje kvartal 2014 har mulighet til å finansiere driften for de neste tolv månedene i tillegg til å starte arbeid med utvikling av et nytt spill i 2015.

Det meldes også at «Funcom vil gjennomgå struktur og organisasjon med mål om å redusere kompleksiteten og bringe kostnadene på linje med nåværende og fremtidige inntekter». Funcom har vært gjennom mange kutt og reduksjoner, og det er tydeligvis ikke over, med andre ord.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.