JUSS OG SAMFUNN

Mer trøbbel for Telenor i øst

Granskes for brudd på ukranisk konkurranselov.

18. mai 2009 - 12:43

Oslo (NTB): Telenor granskes for mulige brudd på konkurransebestemmelsene i Ukraina. Telekonsernet avviser anklagene, og hevder det er rivalen Farimex som står bak.

Årsaken til granskningen av Telenor og Kyivstar er blant annet påstander om at Telenor skal ha hindret konkurranse ved å trenere VimpelComs omdiskuterte oppkjøp av URS WellCom. Den ukrainske antimonopol-komiteen (AMC) ser dessuten på aksjonæravtalen i Kyivstar, hvor eierne bindes til ikke å eie mer enn 5 prosent hver av konkurrerende virksomhet i Ukraina.

- Telenor er en sterk forsvarer av konkurranse og mener AMC dessverre er blitt villedet av Farimex, sier konserndirektør og leder Jan Edvard Thygesen, for Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

Farimex er selskapet bak den rettslige striden rundt Telenors engasjement i VimpelCom. Status i rettsmaratonen er at Farimex, som hevder å eie 0,002 prosent av VimpelCom, i lavere rettsinstanser har fått medhold i påstanden om at Telenor trenerte oppkjøpet av URS WellCom og er blitt tilkjent 1,7 milliarder dollar. Som sikkerhet for kravet er det tatt arrest i Telenors VimpelCom-aksjer, som kan bli tvangssolgt før saken får sitt endelig punktum i rettsvesenet. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.