BEDRIFTSTEKNOLOGI

Merkantildata vil bli størst i Norden

Merkantildata fusjoner med det danske systemintegrasjons- og kommunikasjonsselskapert Complete Holding, og har endelig fått fotfeste i Danmark etter lang tids sondering. - Det vil ikke forundre meg om konsernet neste år tangerer fem milliarder i omsetning, sa en selvsikker konsernsjef Tom Adolfsen under resultatfremleggelsen torsdag.

Eirik Flaa
28. aug. 1997 - 14:19

Ordet i markedet har lenge vært at Merkantildata er i ferd med å kjøpe opp et større dansk selskap, og i dag ble det offentliggjort at selskapet fusjonerer med IT-konsernet Complete Holding. Ledelsen har imidlertid klart å holde tett om dette, selv om de hele tiden har sagt at de vært på utkikk etter kandidater i det danske markedet.

- For Merkantildata er fusjonen med Complete Holding et viktig skritt på veien mot å bli Nordens ledende IT-selskap, sa Tom Adolfsen under torsdagens presentasjon og forklarte at fusjonen gir Merkantildata et solid fotfeste i det danske markedet. Nå skal Merkantildata bli Nordens ledende IT-selskap, og Adolfsen er ikke beskjeden hva gjelder ambisjonene for året som kommer.

- Det vil ikke forundre meg om vi passerer fem milliarder i omsetning i 1998, sa Adolfsen til en lydhør skare av analytikere og presse torsdag morgen. En del skeptiske sjeler i salen satte imidlertid spørsmålstegn ved hvorvidt den eventyrlige veksten i Merkantildata kan fortsette uten at marginene faller.

- Når vi vet at svenske WM-Data har klart det, kan også vi klare det, svarte Adolfsen, som overbeviste forsamlingen med en forbløffende utvikling siste året. Til tross for at omsetningen hadde vokst med 31,7 prosent siste kvartal, har konsernet også klart øke marginene. Siste kvartal var resultat før skatt på 40,2 millioner, noe som tilsvarer en økning på 80,7 prosent.

Fusjonen med Complete Holding, der Merkantildata blir det overtakende selskap, er ifølge avtalen verdsatt til 130 millioner danske kroner (DKK). Fusjonsvederlaget til Complete Holding-aksjonærene vil være 813.825 nyutstedte aksjer i Merkantildata. Endelig godkjennelse av de respektive styrer skal foretas innen 30 september, for deretter å bli godkjent på ekstraordinær generalforsamling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.