RESULTATERFINANS

Merkelig nedskriving i EDB

Dagen for fusjonen med Ergogroup fjernes 176 millioner kroner.

30. sep. 2010 - 13:37

I en børsmelding fra EDB Business Partner varsles at fusjonen med Ergogroup gjennomføres med regnskapsmessig virkning fra 30. september, altså i dag. I samme melding varsles det om et svakere resultat for tredje kvartal enn man har forespeilt tidligere, og om en nedskriving av balanseført programvare på hele 176 millioner kroner.

Det fusjonerte selskapet, EDB Ergogroup, vil presentere konsoliderte tall for det sammenslåtte ved en presentasjon i Oslo 19. oktober.

Børsmeldingen gjenspeiler alvorlige problemer i driften av EDB.

I andre kvartal var konsernets egenutviklede programvare oppført med en verdi på 185 millioner kroner i balanseregnskapet. Styret har nå bestemt at posten skal reduseres med 176 millioner kroner, slik at det bare vil stå igjen 9 millioner kroner i det felles regnskapet med Ergogroup.

Forklaringen på denne voldsomme nedskrivningen ser ut til å ligge i

kostnads- og tidsoverskridelser i konsernets prosjekt for bransjeløsninger til kommunesektoren. Det heter at utviklings- og implementeringskostnadene i tredje kvartal og framover ikke vil tilfredsstille kriteriene for balanseføring.

Overskridelsene i dette prosjektet påvirker også driftsresultatet før fratrekk av renter, skatt og amortisering (EBITA), ved at løsningsområdet «Offentlig» bidrar med et negativt driftsresultat på 40 millioner kroner. Det forsikres at prosjektet vil fullføres, men bare i løpet av den vage rammen «første halvår 2011».

Når det gjelder konsernets andre store satsingsområde, «Industri», heter det at etterspørselen er lavere enn ventet, og at bidraget til konsernets driftsresultat vil følgelig være mindre enn ventet.

Prognosen for EBITA i hele EDB er nå anslått til 65 millioner kroner i tredje kvartal. Det tilsvarende tallet for Ergogroup er 85 millioner kroner. I andre kvartal i år leverte EDB en EBITA på 127 millioner kroner.

Det fusjonerte selskapet får med andre ord en langt dårligere start enn ventet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.