JUSS OG SAMFUNN

Merkevaretrøbbel for Mogul.com

Det svenske Patent- og registreringsverket setter foten ned når det gjelder intenettadresser som selskapsnavn. Dermed er det stor sannsynlighet at Optosof og konsernsjef Jørn Lyseggen ikke får godkjent Mogul.com. Mogul Com derimot...

Herman Berg
9. mars 2000 - 13:45

Nordmennene i det nyfusjonerte nordiske konsulentselskapet jublet tidligere i dag over navnevalget Mogul.com som ble godkjent av styret i Optosof onsdag.

- Mogul har et sterkt merkenavn, spesielt her i Norge, og det er fint at vi kan bygge på de verdiene som knyttes til dette navnet, sa Ivar Søvold i pressemeldingen som ble sendt ut torsdag morgen. Søvold er sjef for den norske virksomheten.

Les:


Optosof blir Mogul.com

Nå skriver svenske Dagens IT at de impliserte kanskje har jublet for tidlig. Det svenske Patent- og registringsverket (PRV) sier nemlig til publikasjonen at de før jul tok en prinsippbeslutning om å ikke godkjenne internettadresser i selskapsnavn. Det innebærer at verken "dot com", "dot se" eller "dot nu" navn vil bli godkjent i år 2000.

Ifølge jurist i selskapsavdelingen i PRV, Jørgen Scheele, er årsaken at de frykter villedende navn, han mener det kan skape forvirring om et slikt navn er en internettadresse eller et firma. De 50 som før desember i fjor har fått det godkjent som selskapsnavn får imidlertid beholde sine navn, sier Scheeletil Dagens IT.

Christina Hedin ved PRV bekrefter dette overfor digi.no.

- Vi har foretatt en intern beslutning om dette, sier hun. Hun bekrefter at Mogul.com uansett ikke vil ha mulighet til å gå gjennom hos dem, men åpner for en variant.

- Hvis de fjernet doten i navnet og setter innen stor C, kan det stille seg noe annerledes. Det er likevel ikke sikkert at de vil få det gjennom da heller, sier Hedin.

digi.no får ikke tak i konsernsjef Jørn Lyseggen for en kommentar og administrerende direktør Ivar Søvold i Norge har ikke hørt om navnebegrensningen før.

- Det var en overraskelse for meg. Det er vel likevel ikke gitt at vi ikke får det til for det, sier Søvold og henviser digi.no til Lyseggen for ytterligere kommentarer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.