FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft anbefaler Linux-løsning

Microsoft er generelt kritiske til Linux, så når selskapet råder brukere til å benytte dette, vekker det litt oppsikt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. mai 2007 - 14:56

Selv om Microsoft er mest kjent for programvare med lukket kildekode, har det de siste årene blitt mer aktivitet i selskapet Open Source Software Lab. Aktivitetsnivået speiles også igjen på selskapets Port 25-sider.

Til tross for at Microsoft med årene har blitt noe mindre kritiske til åpen kildekode, i hvert fall på enkelte områder, hører det til sjeldenhetene at selskapet anbefaler kundene å benytte Linux.

Sett i lys av dette er det interessant når Michael Francisco, en produktsjef tilknyttet Open Source Software Lab, nå anbefaler fortvilte Windows-brukere å ta i bruk Linux.

Francisco skriver:

«Det har skjedd for meg og jeg er sikker på at det har skjedd med deg også - programvaren din vil ikke laste og dataene dine er nå fanget inne i PC-en din. Problemet kan være en maskinvare- eller programvarefeil, og problemet ser ut til å være uopprettelig. Likevel kan Linux ofte brukes som hjelpemiddel for å gjenopprette data som eller kan være tapt. Dette dokumentet beskriver hvordan man kan bruke Linux for å gjenopprette data fra en ikke-fungerende Windows-maskin».

Hvorfor man ikke kan bruke Microsofts egen programvare på dette området, skriver Francisco ingenting om. Kan det skyldes at den ikke er god nok?

Uansett, guiden Francisco anbefaler, er tilgjengelig her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.