Microsoft anker ikke

– Vedtar EUs milliardbot og «tar fullt ansvar» for «teknisk feil».

Microsoft anker ikke
Denne valgskjermen ble ikke levert til 15 millioner Windows-brukere i Europa. Microsoft skylder på en teknisk feil. På bakgrunn av dette får de en milliardbot av EU-kommisjonen.

Microsoft anker ikke boten på svimlende 4,17 milliarder kroner, som de ble ilagt av EU-kommisjonen.

Det er iallfall svært lite sannsynlig, melder teknologibloggen Techcrunch.

Beklager

En ydmyk programvaregigant har utstedt en formell kunngjøring, etter at de onsdag ble kjent skyldig i å ikke ha fulgt EUs ordre om å tilby Windows-brukere valg av alternative nettlesere.

– Vi tar fullt ansvar for den tekniske feilen som førte til dette problemet og vi har unnskyld oss for dette. Kommisjonen har fått vår fulle og ærlige vurdering av situasjonen, og vi har tatt skritt for å styrke vår programvareutvikling og andre prosesser for å hindre denne eller tilsvarende feil i framtiden, uttaler Microsoft.

Feilen Microsoft skylder på medførte at 15 millioner europeiske brukere av Windows 7 aldri fikk valgskjermen. Dette er et brutt på et forlik mellom partene fra 2009, som EU-kommisjonen altså ikke ser med blide øyne på.

– Det er første kan vi har vært nødt til å bøtelegge et selskap for ikke å ha oppfylt en forpliktende avtale, sa EUs konkurransekommissør Joaquín Almunia i går.

Saken startet tilbake i 2007 da norske Opera Software anmeldte Microsoft for ulovlig monopolvirksomhet, grunnet det tette båndet med Microsoft egen nettleser Internet Explorer og operativsystemet Windows.

Fornøyd

I digi.no ga Opera i går uttryk for glede over at EU-kommisjonen har forfulgt saken hele veien frem til en avgjørelse. Samtidig ønsket de ikke å kommentere botens størrelse.

– Vi synes det er riktig av EU-kommisjonen å følge opp, og gjøre hva de kan for å se til at Microsoft lever opp til hva det ble enighet om i 2009, sa informasjonsjef Nils Broström.

    Les også:

Les mer om: