Utviklingsverktøy

Microsoft avslørte Visual Studio for Mac-lansering litt for tidlig

Arbeidsområdet i Visual Studio for Mac.
Arbeidsområdet i Visual Studio for Mac. (Bilde: Microsoft)

Ifølge flere teknologiaviser publiserte Microsoft i går en artikkel hvor det ble kunngjort at selskapet skal avduke Visual Studio for Mac under selskapets Connect()-konferanse i New York som starter i morgen. Senere ble artikkelen trukket tilbake. En kopi av artikkelen er mellomlagret her hos Google.

Enkelte påpeker riktignok at nyheten egentlig er at det kommer et produkt kalt Visual Studio til macOS. For identiske vil de ikke være. 

Langt mer enn Code

Det er likevel tydelig at Visual Studio for Mac vil være et langt mer fullverdig utviklingsverktøy enn det som er tilfellet for Visual Studio Code. 

– Visual Studio for Mac er et macOS-motstykke til Windows-versjonen av Visual Studio. Dersom du setter pris på utviklingsopplevelsen i Visual Studio, men må eller ønsker å bruke macOS, bør du føle deg hjemme. Produktets brukergrensesnitt er inspirert av Visual Studio, men likevel designet for å se ut som og føles som en innfødt hos macOS. I likhet med Visual Studio for Windows, er den komplementert av Visual Studio Code for de gangene du ikke trenger et fullt IDE (Integrated Development Environment, journ. anm), men ønsker et lett, men rikholdig verktøy for kildekoderedigering, skriver Microsoft i artikkelen som ikke lenger er offisielt tilgjengelig. 

Direkte forhåndsvisning av Xamarin.Forms XAML i Visual Studio for Mac.
Direkte forhåndsvisning av Xamarin.Forms XAML i Visual Studio for Mac. Foto: Microsoft

Mac-versjonen av Visual Studio, som skal bli tilgjengelig i en tidlig testutgave under Connect()-konferansen, skal primært være beregnet for Xamarin-basert utvikling til iOS, Android og macOS, i tillegg til .NET Core-basert serverapplikasjoner med Azure-integrasjon, for eksempel som «backend» til appene.

Les også: Avduket Visual Studio for Linux og Mac

#-språk

Språkstøtten i Visual Studio for Mac ser i alle fall foreløpig ut til å være begrenset til C# og F#. 

Mye av den underliggende funksjonaliteten skal være felles med Windows-versjonen. Blant annet bruker både IntelliSense og refaktoreringen Roslyn Compiler Plattform, og prosjektsystemet og byggmotoren bruker MSBuild. Flere debuggere og designverktøy skal også være de felles. 

– Kompatibilitet er et nøkkelområde for Visual Studio for Mac. Selv om det er et nytt produkt og ikke støtter alle prosjekttypene til Visual Studio, benytter de formatene som støttes den samme MSBuild-løsningen og prosjektformatet. Dersom du har teammedlemmer på både macOS og Windows, eller veksler mellom de to operativsystemene selv, kan du sømløst dele prosjektene dine på tvers av plattformene. Det er ikke behov for noen konvertering eller migrering, opplyser Microsoft. 

Microsoft kommer trolig til å offentliggjøre artikkelen igjen på denne siden i morgen. Testversjonen av Visual Studio for Mac skal gjøres tilgjengelig her

Les også: Nå kan .Net Core-programvare kjøres på tvers av Linux, OS X og Windows

Kommentarer (16)

Kommentarer (16)
Til toppen