DATASENTER

Microsoft Azure fikk store tekniske problemer i Europa – norske kunder berørt

Problemene berører lagringstjenester og virtuelle maskiner for kunder i region Vest-Europa, ifølge statussidene til Azure.
Problemene berører lagringstjenester og virtuelle maskiner for kunder i region Vest-Europa, ifølge statussidene til Azure. Illustrasjon: Per Ervland
7. nov. 2019 - 09:20 | Endret 7. nov. 2019 - 12:44

(Oppdatert ved 1230-tiden. Tjenestene begynner å bli friskmeldt. Microsoft gir nå også ytterligere informasjon om årsak.)

Kunder i Vest-Europa kan oppleve manglende kontakt med ressursene som er lagret i denne datasenterregionen, heter det i et varsel.

Lesertips til digi.no bekrefter at også norske brukere er påvirket.

Ifølge Microsoft oppsto problemene klokken 03.40 i natt norsk tid.  Lagringstjenester og virtuelle maskiner på nettskyplattformen er i morgentimene torsdag fremdeles berørt.

Ingeniører har fastslått at nedetiden skyldes en underliggende hendelse med et lagringssystem, som nå undersøkes nærmere. Andre tjenester som benytter lagring i denne Azure-regionen kan være påvirket, opplyser selskapet.

Kodefeil slo ut lagring

Microsoft meldte først at de rullet ut en fiks som skulle hjelpe ved 7-tiden. Det fungerte bare delvis.

Senere kom forklaringen at de har funnet en «kodedefekt» i en regional tjeneste for lastbalansering. Denne feilen medførte at det ble problemer med tilgang til tre ulike lagringsklynger i den aktuelle regionen.

Ved 12-tiden har flere kunder opplyst at tjenestene ser ut til å fungere igjen.

I nyeste oppdatering fra Microsoft heter det at den siste av tre berørte lagringsklynger er i ferd med å tas opp i full drift igjen. Et mindre antall ressurser er fortsatt påvirket, men det antydes at også disse snart vil være friskmeldt.

Norgesaktuell: Microsoft-president (til venstre) Brad Smith skal åpne datasentrene i Norge, som er deres første anlegg i Norden. Veteranen har en unik og viktig rolle i lederteamet til toppsjef Satya Nadella (til høyre i dette arkivbildet).
Les også

Microsoft-presidenten flyr til Norge for å åpne selskapets datasentre

Skyplattformens region Vest-Europa består av et antall datasentre i Amsterdam i Nederland.

Nyheten om teknisk krøll kommer dagen før Microsoft Norge har en tilstelning for å markere åpningen av sine første Azure-regioner her til lands, som er plassert både i Oslo og Stavanger-området.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.