Microsoft beklager manglende Vista-tillegg

Kort tid etter lanseringen av Windows Vista ble det helt stille rundt tilleggene Ultimate-brukerne skulle få.

Microsoft beklager manglende Vista-tillegg

Toppversjonen av Windows Vista, Ultimate-utgaven, inkluderer enkelte ting som brukerne av de andre versjonene normalt ikke vil få tilgang til. Dette inkluderer det Microsoft kaller Ultimate Extras. Dette er tilleggsprogrammer som etter hvert skulle gjøres tilgjengelige for nedlasting og installasjon av Ultimate-brukerne.

Men siden Windows Vista ble allment tilgjengelig i januar i år, har svært lite skjedd. Foreløpig finnes det fire Extras-tillegg, pokerspillet Windoiws Hold’Em, språkpakker til Windows-brukergrensesnittet på 16 ulike språk, Windows BitLocker Drive Preparation Tool og Secure Online Key Backup. I tillegg er en betaversjon av DreamScene tilgjengelig. Denne åpner for animerte bilder på skrivebordsbakgrunnen, men det finnes forlengst en crack som gjør at DreamScene kan kjøres på alle Vista-utgavene, ja til og med på Windows XP.

Men det meste av dette ble gjort tilgjengelig de første ukene etter at Vista ble lansert for fullt. Siden har det vært svært stille rundt Ultimate Extras.

Nå beklager Barry Goffe, Microsofts direktør for Windows Vista Ultimate, i et blogginnlegg at det har tatt så lang tid for selskapet å komme med en statusoppdatering til kundene om hva som skjer med Ultimate Extras.

Han skriver videre at selskapet vil levere den ferdige utgave av DreamScene og ytterligere 20 språkpakker innen utgangen av sommeren. Han lover flere Extras i framtiden, men snakker da om år og ikke måneder.

Mer informasjon om dette vil først bli gitt når Dreamscene og de nye språkpakkene blir tilgjengelige.