BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft bekrefter Longhorn-lansering

Microsoft har for første gang kommet med konkrete løfter om når Windows XP-etterfølgeren Longhorn vil komme på markedet.

8. mai 2003 - 14:41

Til tross for enkelte lite konkrete uttalelser fra blant annet Bill Gates, har ikke Microsoft kommet med noen løfter om når etterfølger til operativet Windows XP vil være klar. Riktignok er utviklingen godt i gang - noe som har ført til gjentatte lekkasjer av interne alfautgaver - og enkelte har antydet en lansering i 2005, men nå er det endelig bekreftet.

Will Poole, senior visepresident ved Microsofts divisjon for Windows-klienten, sa i en tale under denne ukens WinHEC 2003-konferanse at selskapet vil komme med et par betautgaver av operativsystemet i løpet av 2004, før det blir kommersielt tilgjengelig i 2005.

    Les også:

Longhorn vil inneholde en rekke nyheter. Mest kjent er det nye, databasebaserte filsystemet som kalles WinFS (Windows Future Storage), samt Sidebar, et område på skjermen som skal gjøre dokumenter og andre ressurser mer tilgjengelige.

Microsoft håper også å forbedre den visuelle kvaliteten på skjermbildet med Longhorn. Ifølge News.com sier Microsoft at det har som mål å kunne kjøre operativsystemet på skjermer med minst 120 punkter per tomme. En vanlig 17-tommers skjerm med SXGA-oppløsning har i dag omtrent 95 punkter per tomme.

Microsoft har under WinHEC-konferansen også omtalt en ny medietransportprotokoll som skal gjøre det enklere å utveksle filer, samt Universal Audio Architecture, et sett med drivere som skal forenkle prosessen med å koble PC-en til lydenheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.