AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft bekrefter Mojang-oppkjøpet

Gründerne forlater Minecraft-selskapet.

Microsoft sluket Minecraft-selskapet Mojang.
Microsoft sluket Minecraft-selskapet Mojang. Bilde: Mojang
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. sep. 2014 - 15:48

Microsoft kunngjorde i dag at selskapet har kjøper svenske Mojang for 2,5 milliarder dollar, altså en halv milliard mer enn det som på forhånd var ventet. Det er ventet at oppkjøpet vil fullføres innen utgangen av året.

Mojang er kjent for spillet Minecraft, som tilbys til Windows, iOS, Android, Xbox og PlayStation, men ikke til Microsofts egen mobilplattform. Styrking av denne plattformen er trolig noe av motivasjonen bak oppkjøpet, men det Windows Phone er ikke nevnt i pressemeldingen.

Kjøpsavtalen innebærer at Mojang legges ned og de ansatte flyttes over i Microsoft Studios. Det loves at Microsofts investeringer i nettsky- og mobilteknologier vil spillerne tilgang til blant annet bedre utviklingsverktøy og mer omfattende og raskere verdener.

Microsoft understreker i pressemeldingen av Minecraft fortsatt vil bli tilbudt til de plattformer hvor spillet er tilgjengelig i dag.

I pressemeldingen sier Microsoft-sjef Satya Nadella at selskapet ser store nye muligheter i Minecraft, både for selskapet og for brukerfellesskapet.

Også Mojang har bekreftet oppkjøpet. I kunngjøringen heter det at alle de tre gründerne, Markus «Notch» Persson, Carl Manneh og Jakob Porser, forlater selskapet.

Det var Persson som opprinnelige lagde Minecraft. Han er også den største aksjeeieren. Ifølge Mojangs kunngjøring ønsker ikke Persson å være ansvarlig for å eie et selskap med såpass stor, global betydning. Han har de siste årene ønsket å jobbe med mindre prosjekter, men det har vært vanskelig for ham å få til dette på grunn av press knyttet til eierskapet i Minecraft. Dermed var den eneste muligheten å selge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.