LINUX

Microsoft blir medlem av Linux Foundation og ønsker Google velkommen til .NET Foundation

Microsoft-sjef Satya Nadella vakte i sin tid oppsikt da han kunngjorde at Microsoft elsker Linux. Selskapet har senere satset betydelig på både Linux og andre plattformer som er direkte konkurrenter til Windows.
Microsoft-sjef Satya Nadella vakte i sin tid oppsikt da han kunngjorde at Microsoft elsker Linux. Selskapet har senere satset betydelig på både Linux og andre plattformer som er direkte konkurrenter til Windows. Bilde: Microsofts livesending
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. nov. 2016 - 08:56

Det har nesten alltid vært stridigheter mellom parter og plattformer i IT-bransjen, men trolig kommer man lenger om man samarbeider.

I går kunngjorde Microsoft at selskapet har meldt seg inn i Linux Foundation. Dette ville ha vært en sjokkerende nyhet for bare noen få år siden, mens mange i dag kanskje ville si at det var på tide. Microsoft har jo satset på mye på Linux og Linux-fellesskapet i det siste.

Microsoft har også fått en plass i styret til Linux Foundation.

– Vi ønsker å hjelpe utviklere med å oppnå mer og kapitalisere på bransjens forflytning mot «nettsky først»- og «mobil først»-opplevelser ved å bruke sine fortrukne verktøy og plattformer, sier Microsoft Scott Guthrie i en pressemelding. Kunngjøringen skjedd i forbindelse med åpningen av Microsofts Connect()-konferanse i New York.

– Ved å samarbeide med fellesskapet for å tilbyr åpne, fleksible og intelligente verktøy og nettskytjenester, hjelper vi enhver utvikler med å oppnå uovertrufne innovasjonsnivåer, hevder Guthrie.

Les også: Inngår tett samarbeid om Linux i Azure

.NET og Google

Kanskje noe mer overraskende er det at det i går også ble kjent at Google har blitt medlem av .NET Foundation og i stiftelsens tekniske styringsgruppe. Google har tidligere bare i begrenset grad vist interesse for .NET. Google har vært langt mer aktive innen Java-plattformen.

Ifølge Microsoft, som ønsker Google velkommen til .NET Foundation, vil dette medlemskapet styrke aktiviteten i .NET-utviklerfellesskapet, men også styrke Googles forpliktelse til å fostre en åpen plattform som støtter virksomheter og utviklere som har standardisert på .NET.

Microsoft kunngjorde i går også at Samsung nå satser på .NET Core i forbindelse med selskapets Tizen-operativsystem. Samsung kom i går med en tidlig testversjon av Visual Studio Tools for Tizen som utviklere kan bruke til å bygge .NET-apper til Tizen-enheter, blant annet tv-er og mobile enheter.

Les mer: Nå kan .Net Core-programvare kjøres på tvers av Linux, OS X og Windows

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.