UTVIKLING

Microsoft bremser Silverlight-satsingen

– Vi har endret vår strategi, sier Microsoft-president.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. nov. 2010 - 11:02

ZDNet Mary-Jo Foley skriver i et blogginnlegg at mens Internet Explorer 9 og HTML5 fikk mye oppmerksomhet under årets Professional Developers Conference (PDC), som ble arrangert i Redmond i forrige uke, så fikk selskapets mye omtalte Silverlight-plattform svært lite oppmerksomhet.

PDC er Microsofts mest toneangivende utviklerkonferanse, hvor selskapet forteller teknologiene det vil satse på i tiden som kommer.

Foley spurte derfor Bob Muglia, president for Microsofts Server and Tools Division, hvilket signal Microsoft sender til utviklerne om Silverlight.

– Silverlight er vår utviklingsplattform for Windows Phone. Silverlight har også noen «sweet spots» innen medie- og bransjeapplikasjoner, sa Muglia.

Microsofts Bob Muglia, her under under PDC 2008. <i>Bilde: Harald Brombach</i>
Microsofts Bob Muglia, her under under PDC 2008. Bilde: Harald Brombach

– Men når det gjelder å fremme Silverlight som Microsofts løsning for å levere et kryssplattform kjøresystem, har strategien vår blitt endret, sa Muglia.

Han fortalte at Silverlight også i framtiden vil være en kryssplattform-løsning som fungerer på tvers av ulike operativsystemer og nettlesere.

– Men HTML er den eneste sanne kryssplattformløsningen for alt, inkludert iOS-plattformen, sa Muglia.

Microsoft kom med Silverlight 4 i april i år. Versjon 5 av teknologien er under utvikling, men det er ikke kjent når den vil bli utgitt. Tidligere har Microsoft gitt ut nye versjoner med et relativt høyt tempo, men nå forteller Muglia at tempo har blitt redusert.

– Etter hver som noe modnes, endres leveringstakten.

Silverlight vil fortsatt være den sentrale utviklingsplattformen for Microsoft mobilplattform, Windows Phone 7. Men signalene tyder på at annen bruk vil være mer knyttet til spesielle behov. Silverlight brukes i dag først og fremst på Microsofts egne websider, i bedriftsinterne webapplikasjoner knyttet til andre systemer basert på Microsoft-teknologi, i noen webvideoløsninger og hos nettstedene som var Silverlight-pilotkunder.

I forhold til Microsofts tunge markedsføring av Silverlight og den positive omtalen det har fått av .NET-utviklere, er det sjelden man støter på Silverlight-basert innhold på weben. Derimot ser det ut til at konkurrenten, Adobe Flash, lever i beste velgående. Dette til tross for mye negativ omtale av både sikkerheten og ressursbruken til Flash-teknologien.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.