Microsoft bringer Cortana til iOS og Android

Digital assistent til alle.

Microsoft bringer Cortana til iOS og Android
Skjermbilde av Phone Companion-appen som kommer til å være en del av Windows 10. Bilde: Microsoft

Microsoft tar et ytterligere skritt i retningen i å bringe flest mulig av sine tjenester til flest mulig plattformer. 

Nå er det Cortana sin tur: Den digitale assistenten som ble lansert til Windows Phone i fjor, og som blir en integrert del av Windows 10, både som en del av operativsystemet og som en del av apper, for eksempel Edge-nettleseren.

Les også: Nå skal Cortana vokse.

Cortana samt flere andre Windows 10-funksjoner vil altså gjøres tilgjengelige for brukere av både iOS og Android.

Støtter alle plattformer

Dette skal fungere slik: Det vil finnes en app som heter Phone Companion, og den vil være bygget inn i Windows 10. Denne skal gjøre det mulig å koble smartmobiler med andre plattformer sammen med Windows 10-økosystemet. 

Når man skrur på denne appen vil man kunne velge hvilken telefon man har. En Windows-mobil skal ikke kreve noen skritt, mens har man en Android-telefon eller en iPhone, vil man få hjelp til å sette opp elementer som OneDrive, Office, Skype, OneNote og musikk. 

Denne applikasjonen vil også hjelpe med å installere en egen Cortana-app. 

Microsoft skriver at Cortana på iOS og Android vil kunne gjøre mesteparten av det Windows-versjonen klarer. Påminnelser, reiseoppdateringer, notater og lignende skal fungere, og alt man fører inn på Cortana skal synkroniseres med PC-versjonen - og omvendt. 

Det vil imidlertid finnes noen unntak, disse er stort sett relaterte til funksjoner som krever dypere integrasjon med maskinvaren. Cortana vil ikke kunne endre innstillinger på mobilen, aktivere andre applikasjoner eller selv bli aktivert håndfritt med «Hey Cortana». Ikke til å begynne med, i alle fall, skriver Microsoft.

Les også: Så mange Windows 10-versjoner er på vei.

Phone Companion-appen vil snart bli tilgjengelig for testing, inkludert i en kommende testutgave av Windows 10. Cortana-appen vil komme til Android på slutten av juni, mens iOS-brukere må vente til senere på året. 

I og med at Cortana i utgangspunktet kun er tilgjengelig i utvalgte markeder, blir det interessant å se om disse appene i det hele tatt vil fungere i Norge.