RESULTATERFINANS

Microsoft deler ut mer penger

Steve Ballmer øker utbyttet til aksjonærene kraftig.

Microsoft-sjef Steve Ballmer gestikulerer mens han taler under  en nettskykonferanse som ble arranger i New Delhi i mai 2011.
Microsoft-sjef Steve Ballmer gestikulerer mens han taler under en nettskykonferanse som ble arranger i New Delhi i mai 2011. Bilde: Reuters/B Mathur
21. sep. 2011 - 11:31

Det er ikke vanlig å for IT-selskaper å dele ut store utbytter. Årsaken er at de vil bruke sine opptjente penger på å utvikle nye produkter og tjenester, eller finansiere oppkjøp, i stedet for å gi dem tilbake til aksjonærene.

Microsoft går nå mot strømmen og øker utbyttene de skal betale ut med 25 prosent. Dette er den største økningen siden selskapet startet sitt utbytteprogram for åtte år siden.

Nå skal selskapet dele ut 20 cent per aksje per kvartal, noe som gir en direkteavkastning på 2,97 prosent. Det betyr at dersom du har investert 100 kroner i Microsoft-aksjer vil du få en direkte utbetalt avkastning i form av utbytte på nesten tre kroner. Blant de store teknologiselskapene har dermed Microsoft beveget seg opp i tet-sjiktet blant utbyttegivere. De er imidlertid noe bak Intel, som har gitt en direkteavkastning på 3,8 prosent. Til sammenligning er IBMs direkteavkastning på 1,7 prosent, melder Financial Times.

Flere i aksjemarkedet har vært kritisk til at Microsoft har hegnet for mye om kontantene sine. Tidligere i år offentliggjorde selskapet at de hadde 52,8 milliarder dollar i kontanter, hvorav 45 milliarder utenfor USA. De 45 milliardene kan selskapet ikke bruke til utbytte, siden de må skattes hjem til USA før de kan distribueres. Dermed har de i stedet benyttet seg av låneopptak, med den utenlandske kapitalen som sikkerhet, for å finansiere blant annet utbytte.

Microsoft håper at aksjekursen vil løftes ved at de blir noe mer aggressive i sin utbyttepolitikk, da selskapets aksjekurs ikke har fulgt opp en jevn vekst i selskapets resultater.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.