UTVIKLING

Microsoft Edge får støtte for Googles videoformat

Standard-samarbeidet bærer allerede frukter.

Microsoft Edge skal få støtte for åpent videoformat.
Microsoft Edge skal få støtte for åpent videoformat. Bilde: Microsoft og digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. sep. 2015 - 09:49

Microsoft signaliserte i går at standardnettleseren som følger med Windows 10, Microsoft Edge, skal få støtte for videokodeken VP9 og mediefilformatet WebM. Dette omtales blant annet av Neowin.

Google-eid

Både VP9 og WebM er teknologier som eies av Google, men som Google har tilbudt fritt og åpent siden 2010. I dag er dette den foretrukne kodeken til YouTube, som leverer innhold kodet med VP9 til nettlesere som støtter teknologien – det vil si Chrome, Firefox og Opera.

Microsoft har, i tillegg til Apple, uttrykt skepsis til Googles videoformater på grunn av tidligere usikkerhet om patenter. Derfor har verken Internet Explorer eller Safari innebygd støtte WebM-formatet.

Men nå har Microsoft altså snudd. Dette går fram av listen over foreslått funksjonalitet i Edge, hvor Microsoft nå bekrefter at det jobbes med å implementere WebM. I en separat oversikt over webfunksjonalitet i Edge, opplyses det også at støtte for kodeken VP9 er under utvikling.

Les også: Google kjøper fri åpent videoformat 

Allianse

Det er liten tvil om at de to selskapenes deltakelse og samarbeid i nyopprettede Alliance for Open Media, har bidratt til at Microsoft nå vil implementere WebM- og VP9-støtte i Edge.

Medlemmene av alliansen har som mål å etablere en åpen og royaltyfri de facto-standard for høyoppløst webvideo.

Les mer om alliansen her: Massivt samarbeid om royaltyfritt videoformat 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.