Microsoft får hjelp mot nye angrep

Etter nettverkstabben i forrige uke, har Microsoft leid inn litt hjelp for å være sikre på sin fremtidige tilstedeværelse på Internett.

Etter nettverkstabben i forrige uke, har Microsoft leid inn litt hjelp for å være sikre på sin fremtidige tilstedeværelse på Internett.

Microsoft har skaffet seg litt assistanse fra Akamai for å unngå at situasjoner som den som oppstod før helgen oppstår igjen.

Ifølge Wall Street Journal skal Akamai kjøre backup av Microsofts fire DNS-servere, slik at hverken interne tabber eller utvendige angrep får samme konsekvenser som i forrige uke.

På tirsdag forsvant nesten alle Microsofts nettsteder fra nettet, da en av selskapets ansatte gjorde en feil i konfigurasjonen av en gruppe nettverksrutere som dirigerer trafikken til selskapets navnetjenere (DNS-servere).

Dermed var det ingen maskiner som kunne 'oversette' nettadresser som www.microsoft.com til nettstedenes egentlige addresser, som er numeriske av typen 207.46.230.218.

Selskapet fikk kjeft fra nettverkseksperter for oppsettet på DNS-en sin, siden alle navnetjenerne stod på samme subnettet og delte de samme ruterne -- noe som gjør oppsettet mye mer sårbart for feil eller angrep.

Etter hvert som diverse datasnoker oppdaget svakhetene ved oppsettet, begynte de å oversvømme ruterne med trafikk i massive DoS-angrep, slik at det både torsdag og fredag i forrige uke var vanskelig å komme til på Microsofts sider. Akamai har mer enn 8000 servere i 55 land som alle hjelper til å levere nettsidene til noen av nettets mest populære aktører.


Microsofts informasjonssjef Rick Devenuti publiserte iløpet av helgen en redegjørelse der angrepene mot selskapets sider blir beskrevet som "en smertefull lærepenge".

Til toppen