BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft-forakt i retten 13. januar

Dommeren i saken mellom Microsoft og USAs justisdepartementet har satt av fredag 13. januar til å behandle departementets klage om at Microsoft viser forakt for retten.

Eirik Rossen
22. des. 1997 - 14:37

Microsoft er pålagt å levere en skriftlig framstilling av sitt syn på anklagen om forakt for rettsavgjørelsen av 11. desember innen 23. desember. Departementet må besvare denne skriftlig innen 29. desember.

Departementet mener Microsoft viser forakt for retten gjennom den måten selskapet vil etterkomme dommerens avgjørelse av 11. desember. Avgjørelsen pålegger Microsoft å la være å bunte nettleseren Internet Explorer med operativsystemet Windows, inntil ny prosess om seks måneder. Microsoft har sagt de vil etterkomme dette påbudet ved å tilby en to og et halv år gammel versjon av Windows 95, alternativt en oppgradert versjon der alt som har med Internet Explorer å gjøre, er fjernet, slik at PC-en ikke vil virke.

Ifølge Washington Post har departementet hyret en kjent advokat fra New York, David Boies, til å arbeide med saken mot Microsoft. Boies sier at han har vært engasjert av departementet i halvannen uke, som analytiker og rådgiver, og at han vil fakturere rundt halvparten av sitt vanlige honorar som er 550 dollar per time.

Dommeren i saken, Thomas Penfield Jackson, fortalte fredag at han selv har avinstallert nettleseren Internet Explorer fra sin Windows 95-drevne PC. Prosessen tok 90 sekunder og skadet ikke PC-ens øvrige funksjonalitet. Dommeren valgte en standard Windows-prosedyre som ikke sletter alle Internet Explorer-relaterte filer, forklarte en talsmann for Microsoft.

PC Week Online gjør rede for forsøk i deres laboratorier med OEM Service Release 2 (OSR 2) av Windows 95. De endret fire linjer i installasjonsskriptet for å hindre installasjon av Internet Explorer 3.0. Opprinnelige DLL-er som skulle vært overskrevet av nye, ble dermed stående.

Tidsskriftet forteller at viktige nyheter i OSR 2, som filsystemet FAT32, ble installert, og at all øvrig funksjonalitet var intakt. Det peker også på at ved å fjerne IE4 fra Windows 98, vil man samtidig hindre at grensesnittet endres til Active Desktop. Ved å beholde det kjente grensesnittet fra Windows 95 unngår man opplæringskostnader og hindrer oppdatering av klientsystemer gjennom System Update. Dette er en nyhet i Windows 98 der brukere kan få oppgradert sine systemer automatisk over Internettet, noe systemansvarlige ikke er udelt begeistret for.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.