FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft forhandler om video til sin spiller

Både Microsoft og Apple forhandler med Hollywood for å skaffe seg film til sine lommespillere.

20. juni 2006 - 09:11

Ryktene om at Microsoft snart skal forsøke å utfordre Apples suksess-kombinasjon iPod og iTunes-kombinasjon har gått en stund. Men i går fikk påstandene ny fart da nyhetsbyrået Reuters kom med flere detaljer.

Og nå følger den ellers svært velorienterte Wall Street Journal opp. Selskapet har snakket med sentrale kilder i flere av de store filmselskapene som forteller at Apple og Microsoft er på besøk for tiden.

For det er ikke musikken Microsoft mangler - det er video selskapet jakter på. En rekke aktører, blant annet Creative, selger musikkspillere som takler kopibeskyttede filer fra Microsofts nettbutikk, men Microsoft hverken selger video eller har partnere som tilbyr kompakte spillere som viser video slik Apples iPod gjør.

Microsoft skal ha vist frem en prototype, men om det er nok mindre sannsynlig at selskapet skal selge denne selv - Microsoft har så langt basert seg på partnere.

Apple har fått plass mye TV-serier, men mangler spillfilm. Apple skal ha henvendt seg til alle de store filmstudioene tidligere i våres, men nå er Microsoft ute på samme turne', forteller bransjekilder til Wall Street Journal. Diskusjonene har ikke kommet så langt som til pris, så det er et stykke igjen.

Og Apples fremstøt skal ha stoppet på pris. Apple har kranglet med musikkbransjen som ville sette opp prisene og har fått nei til et forslag om filmer til 9,99-12,99 dollar, skriver bransjeavisen Variety. Filmbransjen vil ønsker 14,99 dollar som standarpris.

Foreløpig er det bare amerikanske kunder som kan kjøpe TV-serier på iTunes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.