KARRIERE

Microsoft-grunnlegger Bill Gates trekker seg fra styret

Bill Gates trekker seg fra styret i Microsoft for å bruke mer til på veldedig arbeid, opplyste teknologiselskapet fredag.

Bill Gates skal bruke mer tid på veldedig arbeid. Her holder han en tale i forbindelse med en vaksinerelatert innsamlingsaksjon i 2015.
Bill Gates skal bruke mer tid på veldedig arbeid. Her holder han en tale i forbindelse med en vaksinerelatert innsamlingsaksjon i 2015. Foto: <a href="https://www.flickr.com/photos/dfid/5828695810">Ben Fisher/GAVI Alliance, DFID</a> <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">(CC BY 2.0)</a>
14. mars 2020 - 10:18

Bill Gates sluttet å være involvert i det daglige arbeidet i selskapet for mer enn et tiår siden. Nå vil 64-åringen vie all sin tid til stiftelsen som er oppkalt etter ham selv og kona Melinda.

– Det har vært en stor ære og et privilegium å jobbe sammen med og lære av Bill gjennom årene, sier Microsoft-sjef Satya Nadella i en uttalelse.

Fram til tidlig i 2014 var Gates styreformann i Microsofts, som han grunnlag sammen med Paul Allen i 1975.

– Bill grunnla selskapet vårt med tro på programvarens demokratiserende krefter og en lidenskap til å løse samfunnets største utfordringer, og Microsoft og verden er et bedre sted på grunn av det.

Nedella la til at Gates fortsetter som teknisk rådgiver i selskapet.

(©NTB)

PST-sjef Beate Gangås under fremleggelsen av de årlige risikovurderingene.
Les også

PST: To kinesiske grupper hacket Stortinget i 2021

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.