BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft har døpt Windows 7

Microsoft går tilbake til røttene og dropper kodenavn, årstall, Xp, Vista og alle tidligere navnevarianter.

Microsoft dropper fancy produktnavn og går tilbake til versjonsnumre. Windows 7 blir hetende Windows 7 når den lanseres.
Microsoft dropper fancy produktnavn og går tilbake til versjonsnumre. Windows 7 blir hetende Windows 7 når den lanseres.
14. okt. 2008 - 09:14

Helt siden Microsoft begynte å snakke om neste utgave av Windows som «Windows 7», har selskapet påpekt at det bare er snakk om et internt kodenavn.

Nå skriver Microsofts Mike Nash i den offisielle Windows Vista-bloggen at det er på tide å avsløre hva det endelige navnet blir, siden Microsoft skal dele ut tusenvis av kopier av en testversjon av det kommende operativsystemet til deltakerne under Professional Developers Conference i slutten av oktober.

Men først et lite tilbakeblikk. Kodenavnet «Windows 7» er ikke tatt ut av luften. For de som husker noen år tilbake, så var den siste versjonen av Windows NT versjon 4.0. Deretter skiftet Microsofts NT-baserte operativsystemer til navn som Windows 2000 (5.0), Windows XP (5.1) og Windows Vista (6.0).

Windows-utgaven med kodenavnet «Windows 7» er altså versjon 7 av de NT-baserte Windows-utgaven, men denne gangen droppes mellomnavnet «NT». Det var en forkortelse for «New Technology» og den var nødvendig fordi Microsoft på den tiden hadde to operativsystemer som ble solgt paralellt.

Microsoft har satset mindre på kreativitet og mer på enkelhet når Nash nå forteller at «Windows 7» også er det offisielle tallet for neste utgave av Windows for vanlige PC-er. Videre skriver Nash at dette trolig er den første gangen at en Windows-versjons kodenavn også har blitt det offisielle navnet.

Nå skal det innrømmes at Windows 7 ikke var det første kodenavnet for denne versjonen av Windows. Microsoft har tidligere også brukt kodenavnene «Blackcomb» og «Vienna» om dette kommende operativsystemet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.