Microsoft har utlyst den store drømmejobben

Å spille gjør man på fritiden, men det er faktisk mulig å få betalt for det. Her er drømmejobben.

Microsoft har utlyst den store drømmejobben

Å spille gjør man på fritiden, men det er faktisk mulig å få betalt for det. Her er drømmejobben.

Verdens største programvareselskap går som det suser, og det er Windows og Office-produktene som er selskapets store melkekuer. Men veksten forventes også å komme fra andre områder, blant annet fra Xbox og underholdningsdelen av selskapet.

Microsoft tror at de vil klare å selge 10 millioner av sin spillmaskin før året er slutt, og det er helt klart store pengeinteresser inne i bildet.

Nå skal Microsoft Norge som første land i verden ansette en egen person på heltid som skal teste spill på Xbox.

— Den personen vi ansetter må forstå hvordan interaktivt spill virker og hva som trigger spillerne, forteller leder for konsumentdivisjonen i Norge, Jan Kristensen til digi.no.

Det er ikke mange jobber som tillater at en person får instrukser fra arbeidsgiver om å gå hjem for å spille spill i tre dager, men i denne stillingen er det pålagt.

- Vi skal ha en person som er genuint interessert i å spille og som gjør det 100 timer i uken, framholder Christensen.

Personen som blir ansatt får det råeste kontoret i Microsofts lokaler på Lysaker. Mens de fleste i dag sitter i trange landskap, får «the gaming specialist» et stort kontor med to 50 tommers LCD-skjermer med spillkonsoller, kraftig stereoanlegg, sterke farger på interiør og spesiallaget metallgulv.

Her viser Kristensen frem kontoret:

Men det er mange om beinet. På bare fire dager har Microsoft mottatt 200 søknader. Kristensen forteller at det kommer inn mellom 40 til 50 søknader hver dag, og det vil bli mye å velge mellom før søknadsfristen går først ut 1. desember.

- Veldig mye må siles. Mange av søkerne forteller om hvor råe de er på de forskjellige nivåer eller utførlige beskrivelser om hvordan de skjøt helten, framholder Kristensen .

Selv om det ikke legges opp til spesielle krav på verken utdannelse eller erfaring, medgir Kristensen at kandidater med høyskoleerfaring og valg av dataspill vil ligge godt an dersom interessen for spill er tilsvarende.

I annonsen etterspør Microsoft «rett person som skal lære oss enda mer om gaming som livsstil for å gi oss uvurderlig kunnskap om målgruppen. Vi ser etter en person som er ambisiøs, ”street smart”, sosial og fremfor alt – overlegen med en kontroller i hånden.»

Blir erfaringer fra stillingen blir positive, vil Microsoft ansette tilsvarende spesialister i Sverige, Danmark og Finland.

- Vi ser at spillmarkedet har endret seg så ekstremt. Nå er det ikke bare hard core spillerne som okkuperer PC-en, men hele familien fra barn til voksne. Xbox har på mange steder i dag har fått hedersplassen i stuen og brukes til å spille neste generasjons spill i HD-kvalitet, se på bilder, høre på musikk og se på film, sier han til digi.no.

Til toppen