Microsoft i rute med Longhorn

Microsoft fremskynder nå leveransen av en komplett beta-versjon av Longhorn.

Microsoft fremskynder nå leveransen av en komplett beta-versjon av Longhorn.

Det er fortsatt bare februar, men Microsoft lover nå likevel at en betaversjon av den Longhorn, arvtageren til Windows XP, skal komme i juni.

Betaversjonen vil etter alt å dømme inneholde alt det ferdige operativsystemet skal slippes med. Dette fortalte John Montgomery, en av lederne i Microsofts utviklingsdivisjon under en utviklerkonferanse i går, skriver Cnet.

Longhorn er blitt utsatt en rekke ganger. Lenge lovet Microsoft at operativsystemet skulle bli sluppet i slutten av 2005, men så ble det likevel utsatt til andre halvdel av 2006. For å rekke selv dette utsatte tidspunktet, har Microsoft senere fjernet en svært viktig komponent - det kommende filsystemet WinFS.

Microsoft har tidligere lovet en betaversjon mot slutten av 2005, men nå kommer denne altså tidligere enn ventet. Microsoft har tidligere offentliggjort en forhåndsutgave av Longhorn, men navnet indikerer at denne ikke hadde alt den ferdige pakken vil innehold.

Betaversjonen er rettet mot utviklere, men Montgomery sier til Cnet at mange IT-avdelinger nok vil teste ut betaversjonen, noe som kan tyde på at versjonen er i ferd med å bli brukbart stabil og komplett.

Blant nyhetene i betaversjonen som kommer til sommeren, er et nytt system for drivere, men Microsoft si noe mer om hva dette innebærer. Betaversjonen vil også inkludere et nytt system for å installasjon på mange maskiner samtidig.

Den kanskje viktigste meldingen Microsoft sender ut med løftet om en betaversjon til sommeren, er at selskapet nå er rute og at det - foreløpig - ikke ligger ann til noen nye utsettelser.

Til toppen