Microsoft kjøper populære systemverktøy

Microsoft har kjøpt selskapet som står bak noen av de mest anerkjente gratisverktøyene til Windows.

Microsoft kjøper populære systemverktøy

Microsoft har kjøpt selskapet som står bak noen av de mest anerkjente gratisverktøyene til Windows.

Microsoft annonserte tirsdag at selskapet har kjøpt det privateide selskapet Winternals Software, som tilbyr bedriftsrettet programvare for systemgjenoppretting og databeskyttelse, i tillegg til en mengde gratis systemverktøy via nettstedet Sysinternals.com. Dette inkluderer verktøy som Filemon, Regmon, Process Explorer og ikke minst RootkitRevealer. Nettstedet har i gjennomsnitt omtrent en million unike besøkende i måneden.

Mark Russinovich, som sammen med Bryce Cogswell har grunnlagt og drevet Winternals, fikk mye oppmerksomhet i fjor da han med RootkitRevealer avslørte den rootkit-baserte DRM-løsningen på en rekke CD-plater utgitt av Sony BMG.

Det er noe uklart hva som vil skje med Sysinternals-verktøyene. På kort sikt vil det ikke skje noen endring, og Microsoft skriver at selskapets kunder fortsatt vil kunne bygge på verktøyene, den tekniske informasjonen og kildekoden som tilbys fra Sysinternals. Microsoft vil evaluere mulighetene for å integrasjon av Winternals øvrige produkter i andre produkter selskapet tilbyr.

    Les også:

Winternals ble etablert i 1996. Det er ukjent hvilke betingelser som ligger til grunn for Microsofts oppkjøp, men det er klart at Russinovich skal bli ansatt som en teknisk ressurs i selskapets Platforms & Services Division, hvor han vil samarbeide med flere teknologigrupper på tvers av selskapet. Cogswell vil bli ansatt som programvarearkitekt i Microsofts Windows Component Platform Team.

- Jeg har holdt øye med Mark en god stund, sier Jim Allchim, visepresident for Platforms & Services Division i Microsoft, i en pressemelding.

- Arbeidet han og Bryce har utført innen systemgjenoppretting og databeskyttelse illustrerer den dype tankegangen og dyktigheten de vil ta med seg til framtidige utgaver av Windows. Deres dype kunnskaper på kjernenivået vil bidra til å forbedre både kvaliteten og funksjonaliteten til Windows på både klient- og servernivå, sier Allchin.

Russinovich sier i en uttalelse at han ser fram til å kunne ta i bruk sin erfaring til å designe operativsystemteknologier hos Microsoft. Han forklarer mer i dette blogginnlegget.

Til toppen