BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft kjøper samarbeidspakke

Ny satsning på produktivitet.

LiveLoop gjør det mulig å jobbe sammen på prosjekter uten separat programvare.
LiveLoop gjør det mulig å jobbe sammen på prosjekter uten separat programvare. Bilde: LiveLoop
27. mars 2015 - 12:31

Microsoft har vært aktive på oppkjøpsfronten i det siste, med både e-post-selskapet Acompli og kalenderutvikleren Sunrise, og nå er de i ferd med å sikre seg nok en utvikler av produktivitetsverktøy. 

LiveLoop, som selskapet heter, lager «plugins» til Office-pakken, som gjør det mulig for brukerne å samarbeide med hverandre over felles dokumenter.

Les også: 200 millioner for e-post-program.

Selskapet har for eksempel utviklet en utvidelse til PowerPoint, som gjør det mulig for et team å samarbeide om et dokument samtidig. Poenget er at alt dette gjøres uten at noe tilleggsprogramvare er nødvendig - presentasjonene blir konvertert til web-lenker som kan åpnes i alle nettlesere, på desktop og mobil.

Legger ned

Det er allerede bekreftet at LiveLoop kommer til å legge ned tjenesten sin fra og med den 24. april, og Microsoft bekreftet oppkjøpet med en kort melding, der det står at teamet bak LiveLoop vil være med og utvikle samarbeidsløsninger på tvers av Office-appliksasjoner.

Les også: Bekrefter kalender-oppkjøp.

Microsofts produktivitets-sentriske oppkjøp har allerede resultert i nye, meget funksjonelle Outlook på mobil, så det er ikke umulig at vi også kommer til å se resultater av LiveLoop-oppkjøpet snart. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.