BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft klar med enda en ny Windows

Microsoft er snart klar med enda en ny versjon av Windows - denne gangen for lommemaskiner og mobiltelefoner.

13. aug. 2001 - 14:54

Windows XP, den kommende versjonen av Windows for PC-er, har stjålet mesteparten av oppmerksomheten rundt nyheter fra Microsoft om dagen. Men parallelt med XP, er Microsoft Corporation også nesten ferdig med en ny versjon av Windows CE.

CE er lillebror i Windows-familien og er Microsofts våpen i det voksende markedet for alle datamaskiner som ikke står på pulten. Men på mobiltelefoner, lommemaskiner, Internett-terminaler og TV-dekodere slåss Microsoft mot en lang rekke Unix-versjoner, Linux og systemer som Symbian. Xbox, Microsofts kommende spillmaskin skal bruke Windows CE.

Den nye versjonen av Windows CE lever foreløpig under kodenavnet "Talisker", det samme som et whisky-merke fra den skotske øya Isle of Skye. Hvorfor er ikke kjent.

Når Windows CE skal lanseres til produsentene av slikt utstyr (du kan ikke oppgradere selv) er ikke kjent, men senere i dag lanserer Microsoft beta-versjon nummer to, hvilket antyder en lansering i løpet av noen få måneder. Interesserte kan bestille CD-plate for noen hundre kroner.

Dette er nyhetene i "Talisker":

- Automatisk bytte mellom trådløse nettverk

- Bedre sanntidskommunikasjon og sikkerhet

- Støtte for USB-plugger og DVD-avspilling

- Internet Explorer 5.5

- DirectX 8

- Støtte for kinesiske og koreanske tegn

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.