Microsoft lanserer ny Hotmail i 36 land

Webmail-tjenesten til Microsoft relanseres i dag med nytt navn og mye ny funksjonalitet.

Microsoft lanserer ny Hotmail i 36 land

Webmail-tjenesten til Microsoft relanseres i dag med nytt navn og mye ny funksjonalitet.

Microsoft har lenge planlagt en fornyet utgave av selskapets MSN Hotmail-tjeneste. Selskapet har derfor i mer enn et år jobbet med utviklingen av det som i dag har fått navnet Windows Live Hotmail. Dette skal være den største oppgraderingen av tjenesten siden den ble etablert i 1996. Microsoft kjøpte tjenesten i desember 1997.

    Les også:

Microsoft skal tilby Windows Live Hotmail i 36 land. Utrulling begynner i dag og vil fortsette i flere dager. Ifølge Microsoft har dagens Hotmail-tjeneste mer enn 280 millioner aktive brukere. Men drøyt 20 millioner av disse har allerede tatt i bruk den nye versjonen ved at de har deltatt i betaprogrammet.

Dagens Hotmail-brukere skal komme inn på den oppgraderte tjenesten via Hotmail.com.

Blant nyhetene er en brukergrensesnitt som ligner langt mer på det man finner i Microsofts Outlook-program, men funksjonalitet som dra-og-slipp, autokomplettering av adresser og kontekstmeny knyttet til høyre mustast.

Windows Live Hotmail vil være tett tilknyttet flere andre Windows Live-tjenester, inkludert informasjon om hvorvidt kontaktene er pålogget Live Messenger.

Grensen for hvor mye data hver bruker kan lagre er blitt kraftig utvidet. Foreløpig er grensen satt til 2 GB, men Microsoft lover å utvide den når kundene får behov for mer.

I visningen av hver e-postmelding vil det være et sikkerhetsfelt som visuelt blant annet indikerer om meldingen er fra en potensiell svindler. Også spam-håndteringen skal være forbedret.

Det er også lagt til rette for en viss brukertilpasning av brukergrensesnittet.

En versjon av Windows Live Hotmail tilpasset apparater med små skjermer, for eksempel mobiltelefoner og PDA-er, finnes på denne siden. Microsoft tilbyr dessuten en egen mobilklient, Windows Live for Windows Mobile, sammen med Windows Mobile 6.

I løpet av mai vil Microsoft lansere en betaversjon av Outlook Connector, et tillegg til Outlook som brukeren kan benytte til å administrere Windows Live Hotmail-kontoen sin fra Outlook. I tillegg skal selskapet komme med en offentlig betautgave av Windows Live Mail, en e-postklient for Windows som når den er ferdig, skal kunne erstatte Outlook Express og klienten som følger med Windows Vista, Windows Mail.

Til toppen