BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft lanserer Xbox 8. november

Microsoft Xbox lanseres 8. november, noe som gir Bill Gates knapp tid før det avgjørende julesalget. I tillegg til Sony, må han sloss mot en ny Nintendo-maskin.

18. mai 2001 - 09:44
MicrosoftSony
Lanseringsdatoen er 8. november. Dermed rekker Microsoft å få ut sine maskiner til det meget kritiske julesalget, og en så sen lansering gir ingen rom for forsinkelser eller andre problemer. Sony snublet på hoppkanten da de lanserte sin Playstation 2, fordi selskapet slapp opp for deler og butikkene gikk tomme for maskiner. Det store spørmålet er om norske og europeiske kunder får kjøpe maskinen i november, eller om Microsoft vil prioritere USA til å begynne med. Microsoft Xbox
- 733 MHz Pentium III-prosessor
- Nvida 255 Mhz grafikkmotor
- 64 MB minne.
- DVD-spiller
- 10 gigabyte harddisk
- Fire porter for spillhåndtak som kan "riste"
- Port for hodesett for stemmestyring
- To porter for minnekort og USB-enheter
- Ethernet-kort for hjemmenettverk
- V90 analogt modem


Bill GatesSteve BallmerGameCube


Å lansere en spillmaskin er et langsiktig løp. På grunn av fallende delepriser selger Sony, Nintendo og Microsoft maskiner med tap til å begynne med, men henter forhåpentligvis inn dette etterhvert. Analytikere mener at Microsoft vil tape 125 dollar per maskin til å begynne med.

For Microsofts maskin er dyr - det er egentlig en enkel PC med et svært kraftig grafikkort, og dette gir Microsoft en stor fordel. Et enormt antall utviklere kjenner deres system og det blir enkelt å lage Xbox-versjoner av alle Windows-spill. For all erfaring fra kampen mellom Ninentdo og Sony, samt Sega som nå har gitt opp, viser at det er spill-titlene som avgjør.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.