Microsoft lanserer Xbox 8. november

Microsoft Xbox lanseres 8. november, noe som gir Bill Gates knapp tid før det avgjørende julesalget. I tillegg til Sony, må han sloss mot en ny Nintendo-maskin.

Microsoft Xbox lanseres 8. november, noe som gir Bill Gates knapp tid før det avgjørende julesalget. I tillegg til Sony, må han sloss mot en ny Nintendo-maskin.

Microsoft offentliggjorde i går lanseringstidspunktet og prisen for sin kommende spillmaskin. Som ventet skal prisen ligge på den magiske smertegrensen 299 dollar for å konkurrere med Sony Playstation.
Lanseringsdatoen er 8. november. Dermed rekker Microsoft å få ut sine maskiner til det meget kritiske julesalget, og en så sen lansering gir ingen rom for forsinkelser eller andre problemer. Sony snublet på hoppkanten da de lanserte sin Playstation 2, fordi selskapet slapp opp for deler og butikkene gikk tomme for maskiner. Det store spørmålet er om norske og europeiske kunder får kjøpe maskinen i november, eller om Microsoft vil prioritere USA til å begynne med. Microsoft Xbox
- 733 MHz Pentium III-prosessor
- Nvida 255 Mhz grafikkmotor
- 64 MB minne.
- DVD-spiller
- 10 gigabyte harddisk
- Fire porter for spillhåndtak som kan "riste"
- Port for hodesett for stemmestyring
- To porter for minnekort og USB-enheter
- Ethernet-kort for hjemmenettverk
- V90 analogt modem


Når Xbox kommer i salg har Playstation 2 fått være enerådende i et helt år. I tillegg til denne mektige konkurrenten, må Microsoft-sjefene Bill Gates og Steve Ballmer også konkurrere om oppmerksomheten med Nintendo. For tre dager tidligere, 5. november, lanserer Nintendo sin nye GameCube som mange amerikanske analytikere tror vil koste 200 dollar.
Xbox er en svært viktig lansering for Microsoft, for selskapet kaster seg inn i et ganske nytt marked der spillet står om et totalsalg på 60 milliarder dollar. Microsoft tror selskapet vil selge 1-1,5 millioner bokser i løpet av julesalget. Dette salget betyr en stor investering for Microsoft.


Å lansere en spillmaskin er et langsiktig løp. På grunn av fallende delepriser selger Sony, Nintendo og Microsoft maskiner med tap til å begynne med, men henter forhåpentligvis inn dette etterhvert. Analytikere mener at Microsoft vil tape 125 dollar per maskin til å begynne med.

For Microsofts maskin er dyr - det er egentlig en enkel PC med et svært kraftig grafikkort, og dette gir Microsoft en stor fordel. Et enormt antall utviklere kjenner deres system og det blir enkelt å lage Xbox-versjoner av alle Windows-spill. For all erfaring fra kampen mellom Ninentdo og Sony, samt Sega som nå har gitt opp, viser at det er spill-titlene som avgjør.

Til toppen