SKADEVARE

Microsoft lanseret «Live» sikkerhetsskanner

Microsoft lanserte i dag to Windows Live-tjenester på norsk. OneCare Sikkerhetsskanner er nok den nyttigste.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. sep. 2006 - 10:11

Microsofts planlagte Windows Live-tjenester er så mange at de færreste greier å holde oversikten, men i dag ble to av de tidligst annonserte lansert på norsk.

Den ene, Live.no, er en norskspråklig versjon av Live.com-nettstedet som ble lansert tidligere denne uken. Det er et nettsted hvor brukerne, ved å logge seg på, kan opprette sin egen, tilpassede side ved å legge til RSS-feeder, småprogrammer (gadgets) og mye annet. Dette har mye felles med nettsteder som Netvibes og Google IG.

Dessuten lanserte Microsoft i dag det som på norsk heter Windows Live OneCare Sikkerhetsskanner. Dette er den endelige versjonen av Windows Live Safety Center, som betautgaven ble kalt.

Dette er en nettbasert antivirusløsning som fritt kan brukes. Den skal både kunne identifisere og fjerne virus, spionvare og annen uønsket programvare.

    Les også:

I tillegg vil tjenesten, hvis brukeren ønsker det, også kunne rydde opp på harddisken og i Windows-registeret på maskinen i et forsøk på å gjenvinne tapt ytelse. Også defragmentering av harddisken kan settes i gang fra tjenesten.

Windows Live OneCare Sikkerhetsskanner er tilgjengelig her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.