Microsoft lanserte ny mediespiller

Microsoft lanserte ny mediespiller

Den ellevte utgaven av Windows Media Player ble gjort tilgjengelig for nedlasting i går kveld.

Microsoft lanserte i går Windows Media Player 11 for Windows XP.

Den nye mediespilleren kan nå integreres med URGE, MTVs digitale musikktjeneste, slik at brukeren får direkte tilgang til musikkbiblioteket fra mediespilleren. Men må først installere en egen programvare som finnes på urge.com.

Søkefunksjonaliteten skal være forbedret, slik at også brukere med tusenvis av filer enkelt skal kunne finne fra til akkurat det musikksporet de er på jakt etter. Dette gjøres blant annet ved at søkeresultatene snevres inn for hvert tegn brukeren legger til i søkestrengen.

Spillelister og flytting av musikk til MP3-spillere skal være enklere enn tidligere, blant annet ved hjelp av dra- og slipp-funksjonalitet. Også synkroniseringsmulighetene mellom PC og MP3-spiller skal være forbedret.

Windows Media Player 11 har nå muligheten til å gjenkjenne musikk som er ukjent for brukeren eller som er gitt feil navn. Informasjonen kan da oppdateres.

Flere formater enn tidligere kan nå spilles av eller brukes til ripping. Dette inkluderer Windows Media Audio Professional og WAV Lossless.

Den nye utgaven av Windows Media Player kan lastes ned fra denne siden.

Mye tyder på at Microsoft i enkelte nettlesere (IE7 og Opera 9.x) leder norske brukere til en norsk nedlastingsside. Siden det bare er den engelskspråklige utgaven som nå er tilgjengelig, tilbys norske brukere bare en betaversjon. I engelskspråklig Firefox 2.0 kommer man derimot inn på den engelskspråklige nedlastingssiden. Du kan laste ned 32-bits-versjonen direkte her og 64-bits-versjonen her.

Til toppen