Microsoft lover forenklet bruk av digital PC-lyd

Microsoft har samlet støtte for selskapets initiativ til forbedret lydopplevelse med Windows-PC-er.

Microsoft har samlet støtte for selskapets initiativ til forbedret lydopplevelse med Windows-PC-er.

Microsoft annonserte allerede i 2002 et initiativ til å å sikre brukere av Windows-baserte PC-er en forbedret lydopplevelse og forbedret driverstøtte for lydenheter. Initiativet har navnet Universal Audio Architecture (UAA).

Microsoft lover at UAA skal gi enklere installasjon av lydutstyr, mindre belastning av PC-ens prosessor under streaming, problemfri lyd og enklere driverkode. Som resultat håper Microsoft på en reduksjon i brukerne behov for support. Microsoft har nå lansert en High Definition Audio klassedriver basert på Intels High Definition Audio-spesifikasjon (HD Audio) for Windows 2000 og nyere. Gjennom UAA-initiativet leverer Microsoft også et sett med lyddrivere for Windows basert på andre sentrale lydteknologier, inkludert USB Audio og 1394 Audio.

Driverne skal gjøre det unødvendig for de enkelte produsentene av lydkort og integrerte løsninger å utvikle egne drivere. HD Audio-spesifikasjonen tilbyr et felles kontrollergrensesnitt for lydverter.

En rekke selskaper har annonsert støtte for Microsofts UAA-teknologi. Dette inkluderer ATI, C-Media, Fujitsu, Intel, Motorola, Nvidia, Realtek, SiS og VIA Technologies.

Mer informasjon finnes på denne siden.

Til toppen