Privacy Shield

Microsoft med helhjertet støtte til Privacy Shield

Men bare som et utgangspunkt.

EU-US Privacy Shield
EU-US Privacy Shield (Bilde: Colourbox/Sergey Nivens, montasje: digi.no)

Men bare som et utgangspunkt.

Microsoft er den første av de store, amerikanske selskapene som har kommet med offisiell støtte til Privacy Shield, avtalen som etter planen skal regulere utveksling av virksomheters persondata mellom EU/EØS og USA, etter at Safe Harbour-avtalen ble erklært ugyldig av EU-domstolen i fjor høst.

John Frank, som er Microsofts sjef for myndighetskontakt i EU, skriver i et blogginnlegg at Microsoft anser Privacy Shield-avtalen som et godt utgangspunkt, som bør godkjennes, men også at intet enkeltstående, juridisk verktøy alene kan adresse alle personvernspørsmålene som i all framtid vil oppstå på begge sider av Atlanteren.

Løser ikke alt

– Vi mener som tidligere at ytterligere trinn vil måtte bygges på Privacy Shield etter at den har blitt tatt i bruk, inkludert alt fra nasjonal lovgivning til modernisering av felles, juridiske bistandstraktater, i tillegg til nye bilaterale og multilaterale avtaler. Men vi mener at Privacy Shield, slik den er framforhandlet, utgjør et sterk utgangspunkt å bygge på, skriver Frank.

I blogginnlegget legger han for øvrig til at Microsoft har til hensikt å ta i bruk Privacy Shield-avtalen og å følge de forpliktelser knyttet til personvern som avtalen innebærer.

Article 29 Working Party, som representerer de europeiske datatilsynene, arrangerer i dag og i morgen et plenumsmøte. I forbindelse med dette er det ventet at arbeidsgruppen vil offentliggjøre en endelig vurdering av Privacy Shield-avtalen.

Til toppen