Microsoft med ny Office for hjemmebrukerne

Microsoft annonserte i dag en ny, rimeligere utgave av Office som er spesielt beregnet for privat bruk i hjemmet.

Microsoft annonserte i dag en ny, rimeligere utgave av Office som er spesielt beregnet for privat bruk i hjemmet.

Til tross for at Office-pakken til Microsoft først og fremst er rettet mot bedrifter, er det ikke få hjemmebrukere som også benytter programvaren. Behovet for regneark og en skikkelig utgave av Outlook kan være stort også hos mange privatpersoner, som dermed ikke lar seg tilfredsstille helt av det som tilbys i de enklere Works Suite-pakkene eller av alternativene fra andre produsenter.

Samtidig er Office-pakken ofte priset så høyt at de er uaktuelle å kjøpe for privatbruk, spesielt for familier som har flere PC-er i bruk. En norsk standardutgave koster fort over fire tusen kroner. Selv om det er mulig å få betydelige rabatter, enten ved å være student eller ved å kjøpe pakken sammen med maskinvare av betydning, er det grunn til å tro at piratkopierte versjoner florerer.

Microsoft Norge annonserte i dag en egen Office Home Edition, spesielt beregnet til privat bruk i hjemmet. Denne kan installeres på inntil tre PC-er i husstanden. Pakken skal være en fullverdig programpakke og inneholder Word, Excel, PowerPoint og Outlook.

- Vi har god erfaring med vår tidligere lansering av Office for studenter og lærere. Samtidig har vi sett at det er behov for en versjon for hele husholdningen, sier Gustav Line, direktør for Information Worker i Microsoft Norge, i en pressemelding.

Norge er sammen med Danmark pilotland for produktet. Det er forventet at norske familier vil i økende grad ta i bruk teknologi for å organisere tiden på hjemmebane.

- Norge har en av verdens best utdannede befolkninger, og vi er blant de land med flest PC-er per husholdning. Nordmenn er avanserte PC-brukere og vi tar i bruk ny teknologi raskere enn de fleste andre nasjoner. Dette gjør Norge til et spennende pilotland for denne nye versjonen av Office, sier Line.

I følge Statistisk Sentralbyrå er det 2,2 millioner husholdninger i Norge. 70 prosent av disse har PC. En ny undersøkelse fra Microsoft gjort i England, Frankrike, Sverige, Russland og Tyrkia om bruk av Office, viser at selv om hjemme-PC-en hovedsakelig brukes til å surfe på Internett, til webbasert e-post, nedlasting av musikk og bildebehandling, er de ivrigste brukerne fullt i gang med å planlegge, strukturere og være mer kreative på fritiden i dataprogrammer som Excel og PowerPoint.

- Det er mange familier som har meget hektiske dager, og tidsklemma har blitt et etablert begrep. Travle familier kan ha mye å hente på å benytte dataprogrammer til planlegging av familiens aktiviteter, ferier og økonomi, sier Line.

Ettersom Office Home Edition kan installeres på inntil tre PC-er, vil alle i familien kunne være riktig lisensiert og laste ned siste rettelser fra Microsoft.

- Det er trygghet i riktig lisensiering, ikke minst når det gjelder sikkerhet, avslutter Line.

Office Home Edition kan kjøpes i de ledende data/elektrobutikkene og koster i overkant av tusen kroner. Blant annet Komplett forhåndsannonserer den til 1195 kroner.

Til toppen