Microsoft-mus for bærbare og spillere

I likhet med Logitech, laserte Microsoft fire nye musprodukter denne uken.

I likhet med Logitech, laserte Microsoft fire nye musprodukter denne uken.

Microsoft annonserte i går at selskapet kommer med fire nye mus på det norske markedet i oktober. Tre av musene er beregnet for bruk sammen med bærbare PC-er, men den siste er rettet mot spillentusiaster.

De tre datamusene for bærbare maskiner bygger på Microsofts High Definition-teknologi. De har en oppløsning på 1000 ppt og registrerer 6000 bilder i sekundet for å fange opp håndbevegelsene til brukeren. Musene skal ha en batteritid på seks måneder.

Notebook Optical Mouse 3000 er variant med ledning og veiledende pris på 249 kroner.

Wireless Notebook Optical Mouse 4000 er trådløs og koster omtrent 449 kroner.


Wireless Notebook Laser Mouse 6000 benytter dessuten laserteknologi og skal kunne brukes av både høyre- og venstrehendte. Også denne har en veiledende pris på 449 kroner.

Den fjerde og siste musen annonserte i går, heter Laser Mouse 6000 og er Microsoft første lasermus. Musen har funksjonalitet som er spesielt rettet mot spillentusiaster. Dette inkluderer en tynn og fleksibel kabel og "Precision Booster", en funksjon for å veksle mellom høy følsomhet og en innstilling for høy presisjon for skarpskyting.

– I Age of Empire III, som er å finne i butikkhyllene den 4. november, holder det ikke bare å være en dyktig strateg. Det er vel så viktig å kunne navigere raskt og presist for å vinne en krig, sier Niklas Lindén, Nordic Product Marketing Manager i Microsoft, i en pressemelding.

Funksjonen Game Toggle skal gjøre det enkelt veksles mellom favorittvåpen eller utløse forhåndsprogrammerte kombinasjoner med et enkelt tastetrykk. I tillegg har musen et forstørrelsesverktøy som gjør det enklere å redigere og som forstørrer i sanntid. Musen har også rullehjul med faste steg.

Musen fungerer både på PC og Mac, har en veiledende pris på 449 kroner og kommer i butikkene i oktober.

Til toppen