BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft Office klar for Android

Men ikke nettbrett.

En Microsoft Office-applikasjon er nå tilgjengelig for Android-mobiler, men foreløpig bare i USA.
En Microsoft Office-applikasjon er nå tilgjengelig for Android-mobiler, men foreløpig bare i USA. Bilde: Harald Brombach
1. aug. 2013 - 10:50

Microsoft kom i går med selskapets første Office-applikasjon for Android. Ryktene om en slik applikasjon til både Android og iOS svirret i flere år, før de ble endelig bekreftet av Microsoft i november i fjor.

I juni i år kom iOS-utgaven, som kun er tilpasset bruk på iPhone. Heller ikke den nye Android-utgaven skal være tilpasset enheter med store skjermer, altså nettbrett. Ifølge Microsoft kan den heller ikke installeres på nettbrett. Nøyaktig hvordan Microsoft skiller mellom smartmobiler og nettbrett, er uklart. Det finnes eldre Android-nettbrett med fem tommers skjerm, og Android-mobiler (phablets) med i alle fall sju tommers skjerm.

Også på de fleste andre måter skal Android-utgaven være identisk med iOS-utgaven. Unntaket er tilpasninger til de to plattformenes brukergrensesnitt og formspråk.

Det innebærer at heller ikke Office for Android kan brukes uten at brukeren allerede har et Office 365-abonnement. Dette gjenspeiles da også i det offisielle navnet på applikasjonen – Office Mobile for Office 365.

Med den nye applikasjonen kan brukerne åpne, lese og redigere Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter som for eksempel er lagret i nettskyløsninger basert på SkyDrive, SkyDrive Pro eller SharePoint.

Microsoft Office-applikasjonen for Android krever Android 4.0 eller nyere. Foreløpig er den kun tilgjengelig i USA, men Microsoft opplyser at applikasjonen etter hvert skal gjøres tilgjengelig på 33 språk (inkludert norsk) i 117 ulike markeder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.