Microsoft økte overskuddet

Microsoft tjener stadig mer, men taper penger på nettsatsingen sin.

Microsoft økte overskuddet

Microsoft tjener stadig mer, men taper penger på nettsatsingen sin.

Microsoft opplever for tiden kraftig konkurranse i nesten alle områder selskapet satser på. Selskapet liter blant annet med å henge på Google i internettmarkedet, og de har foreløpig ikke klart å kjøpe internettgiganten Yahoo.

Økonomisk sett er programvareselskapet fortsatt en av tidenes største pengemaskiner. Nå har Microsoft lagt frem tallene for sitt regnskapsmessige fjerde kvartal, og de viste et hopp i overskuddet.

Omsetningen endte på 15,8 milliarder dollar, noe som var 18 prosent mer enn for et år siden.

Av det ble 4,3 milliarder dollar liggende igjen på bunnlinjen som overskudd. Det var 42 prosent mer enn i fjor, men den gang bokførte Microsoft en engangskostnad på en milliard dollar i forbindelse med problemer med defekte Xbox-maskiner.

- Dette er veldig gode tall for et selskap på vår størrelse, sier Chris Liddell, økonomidirektør i Microsoft, til Yahoo News.

På tross av fremgangen på både topplinjen og bunnlinjen, var ikke markedet fornøyd. Analytikere som følger selskapet hadde forventet bedre tall. De er spesielt skuffet over at Microsofts massive investeringer ikke har gitt avkastning ennå.

Nettsatsningen til Microsoft gikk med et kvartalsunderskudd på 488 millioner dollar, noe som er omtrent dobbelt så mye som for et år siden.

I løpet av kvartalet solgte Microsoft 40 millioner Vista-lisenser, og dermed har salget passert 180 millioner Vista-lisenser totalt.

For året som helhet omsatte Microsoft for 60,4 milliarder dollar, og det var en vekst på 26 prosent fra året før. Overskuddet endte på hele 17,7 milliarder dollar.

Til toppen