RESULTATERFINANS

Microsoft opplevde et fall i profitten

Microsoft overrasket sine aksjonærer med et mindre profittfall enn ventet.

26. jan. 2007 - 08:43

Microsoft har kunngjort regnskapet for kvartalet fram til 31. desember 2006, regnskapsårets andre kvartal.

I forhold til samme kvartal i 2005, økte omsetningen med 6,0 prosent til 12,54 milliarder dollar. Resultatet ble 2,63 milliarder dollar, mot 3,65 milliarder dollar i desember-kvartalet 2005, en nedgang på 27,9 prosent.

Målt per aksje er resultatet 0,26 dollar. I oktober advarte Microsoft at resultatet for desember-kvartalet ville ligge i intervallet 0,22 til 0,24 dollar per aksje. First Calls gjennomsnitt av analytikernes forventninger var 0,23 dollar per aksje. Microsoft har med andre ord leverte avgjort bedre tall enn ventet.

Forsinkelsen til nøkkelproduktene Windows Vista og Office ser ut til å ha hatt liten virkning på omsetningen.

Kupongordningen til Vista, der PC-kjøpere før jul fikk gratis eller sterkt rabattert oppgradering til Vista på kjøpet, innebærer at en del av den faktiske omsetningen i andre kvartal er overført til tredje kvartal, altså mars-kvartalet i 2007. Beløpet som må overføres ble i oktober anslått til 1,5 milliarder dollar. Det faktiske beløpet er oppgitt til 1,64 milliarder dollar.

Forretningsområdet for serverprogramvare og utviklingsverktøy økte sin omsetning med 17 prosent i forhold til for et år siden, til 2,8 milliarder dollar.

Spillkonsollen Xbox 360 har vært en stor salgssuksess. Det har gjort at forretningsområdet for underholdning noterer en omsetning som er større enn Microsofts serverprogramvare, 2,96 milliarder dollar. Men konsollen selges med tap, og underholdningsavdelingen bidro til bunnlinjen med 289 millioner dollar i minus.

Innen onlinetjenester greier Microsoft ikke å holde koken: Omsetningen økte med beskjedne 5 prosent, og tapet ble 155 millioner dollar.

Framover sier Microsoft at Windows, Office og serverprogramvare vil bidra til stadig mer av omsetningen, mens Xbox og nettjenester vil bidra med relativt mindre. Windows vil få en stor tilvekst i mars-kvartalet på grunn av overføringen fra andre kvartal. For nettjenester er forventet omsetningsvekst skåret ned fra 7 til 11 prosent, til 3 til 8 prosent. Når det gjelder Xbox, sier Microsoft at det har hopet seg opp enheter i kanalen, og at det kan bidra til redusert omsetningsvekst i mars-kvartalet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.