Microsoft rabatterer frafalne Novellister

Novell-kunder som bytter til Windows kan få betydelige rabatter fra Microsoft.

Novell-kunder som bytter til Windows kan få betydelige rabatter fra Microsoft.

Microsoft mener Novell kommer til å skrinlegge nettoperativsystemet NetWare og tvinge kundene over på Linux. Novell avviser dette og peker blant annet på deres Open Enterprise Server som kommer på markedet i februar, og som vil kombinere oppdatert NetWare med en tilrettelagt Linux.

Microsoft mener uansett at tiden er moden for å appellere til Novell-kunder om å bytte til Windows framfor Linux, hvis de er redde for at NetWare skal dø hen. Selskapet skal ha innhentet tilbakemeldinger fra Novell-forhandlere som viser at flere Novell-kunder frykter nettopp det.

Lokkeprogrammet rettet mot Novell-kunder er mer sjenerøs i USA enn i andre land. Alle kan få opp til 600 dollar per server i gratis support i forbindelse med en overgang, forutsatt minst 50 klienter per server, og begrenset oppad til 15.000 dollar. I USA tilbys også gratis online skolering og ubegrenset teknisk support via diskusjonsfora.

Microsofts partner Quest Software tilbyr et eget verktøy som letter overgangen fra NetWare til Windows i store miljøer. Verktøy tilbys til 20 prosent rabatt for bedrifter med over 1000 brukere.

Et eget nettsted gir flere detaljer: Mid-Market NetWare Migration Promotion.

Microsoft og Novell fører en ordkrig om Linux for både klienter og servere. Novell fikk nylig 536 millioner dollar fra Microsoft i forbindelse med et forlik om NetWare, og fulgte opp med et søksmål for å erstatte tapet de led de Word utkonkurrerte WordPerfect for ti år siden.

    Les også:

Til toppen