Microsoft-saken går direkte til høyesterett

Etter at Microsoft fikk medhold i ankeinstansen om at alle straffetiltak måtte utsettes, avgjorde dommeren at hele saken går direkte til USAs høyesterett.

Etter at Microsoft fikk medhold i ankeinstansen om at alle straffetiltak måtte utsettes, avgjorde dommeren at hele saken går direkte til USAs høyesterett.

Dommerens avgjørelse betyr at høyesterett har to alternativer: Enten behandle saken, slik dommer Thomas Penfield Jackson og USAs justisdepartement ønsker, eller sende det hele tilbake til ankeinstansen, som er det Microsoft håper på.

Ankeinstansens avgjørelse mandag om at det må en videre behandling til før noen av straffetiltakene kan settes i verk, blir stående uansett. Dermed har Microsoft fått et pusterom som kan bli ganske langt. Normal saksgang gir Microsoft en 60 dagers frist til å sende en anke til høyesterett. Deretter har myndighetene 30 dager på seg til å svare.

Med andre skjer det ingenting før tidligst i midten av september.

Torsdag holder Microsoft et stort arrangement for å kunngjøre sin nye strategi for Internett-alderen, kjent hittil som "Next Generation Windows Services" eller NGWS. Dette skal bli selskapets største strategiske omlegging siden desember 1995, da Microsoft valgte å "extend and embrace" (utvide og omfavne) Internett og blant annet lage sin egen nettleser, i dag kjent som Internet Explorer.

Dette arrangementet vil nå kunne avvikles i en noenlunde optimistisk tone.

Les mer om de siste dagers utvikling i Microsoft-saken:


Bitter ankestrid i Microsoft-saken
Taktisk seier for Microsoft mot myndighetene
Microsoft-saken: Krangel om ankeprosedyre
USAs justisdepartement åpner for Microsoft-forlik...
Microsoft vil gi deg mindre for samme pris
Dette er Microsoft-dommen
Microsofts anke blir en ny krigserklæring
Dommeren: - Microsoft må splittes i to

Les mer om "Next Generation Windows Services":


Steve Ballmer: -Tjenester vil gjøres programmerbare for alle
Microsoft utsetter sin strategiske reorientering
Microsoft varsler programpakkens død
Microsoft - the end of the road?

Til toppen